H NASA βρίσκει νερό στον Άρη - OlaDeka

H NASA βρίσκει νερό στον Άρη

water_on_mars

H NASA έκανε μία συνταρακτική ανακάλυψη στον Άρη, την οποία ανακοίνωσε στο πλαίσιο σχετικής συνέντευξης Τύπου, που είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον του παγκόσμιου κοινού. 

Η NASA βρήκε ρέον νερό στον επονομαζόμενο “Κόκκινο πλανήτη”, στοιχείο που δεν μπορεί παρά να συναρπάζει. Ο Άρης φαίνεται πως ήταν στο παρελθόν πολύ όμοιος πλανήτης με τη Γη, με μεγάλο ωκεανό, κύκλο του νερού και ατμόσφαιρα, μέχρι που συνέβη μία μείζονα κλιματική αλλαγή. Τα φαινόμενα ένδειξης του νερού παρατηρούνται κατά τη διάρκεια του αρειανού καλοκαιριού και εξαφανίζονται όσο μειώνεται η θερμοκρασία.

Μέσα από τη μέθοδο της φασματοσκοπίας και τη χρήση του Mars Reconnaissance Orbiter που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον Άρη αποκαλύφθηκαν ενδείξεις ρέοντος νερού. Το νερό αυτό δεν είναι γνωστό εάν είναι καθαρό, αλλά σίγουρα εντείνει το ενδιαφέρον για την επανδρωμένη αποστολή στον πλανήτη, ενώ δεν έχει καθοριστεί ακόμα το εάν η ανακάλυψη νερού σηματοδοτεί και την ύπαρξη κάποιας μορφής ζωής.

Το νερό δεν αποκλείεται να σημαίνει ότι κάποτε υπήρχε ζωή στον Άρη, στοιχείο που αποτελεί ενδιαφέρουσα υπόθεση που θα απασχολεί τους επιστήμονες που μελετούν τον πλανήτη. Είναι ακόμα πολύ νωρίς για να μπορεί κανείς να απαντήσει σε τέτοια ερωτήματα, αλλά το σίγουρο είναι ότι ο Άρης κρύβει πολλά ενδιαφέροντα μυστικά ακόμα.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria