H Amazon πηγαίνει στο διάστημα ως Blue Origin - OlaDeka

H Amazon πηγαίνει στο διάστημα ως Blue Origin

blueorigin_launch

H Blue Origin είναι η εταιρεία του Jeff Bezos της Amazon που φέρνει ιδιωτικά κεφάλαια στον αγώνα της διαστημικής εξερεύνησης. 

Τα διαστημικά οχήματα της Blue Origin θα εκτοξεύονται από τη βάση της Φλόριντα στις ΗΠΑ. Μαζί με την ανακοίνωση για την αρχή της λειτουργίας της Blue Origin, ο Jeff Bezos παρουσίασε και τον πύραυλο που θα χρησιμοποιεί η εταιρεία για τις αποστολές της.

Πρόκειται για τον πύραυλο BE-4, ο οποίος θα έχει τη δυνατότητα να εκτοξεύεται, να θέτει σε τροχιά το φορτίο του, ενώ ο πρώτος όροφος του πυραύλου θα μπορεί να επιστρέψει και να προσγειωθεί για δεύτερη χρήση.

Η Blue Origin εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει τις αποστολές της μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας. Η επένδυση για το Florida Space Coast, το οποίο και θα χρησιμοποιηθεί από την Blue Origin, είναι μία δαπάνη της τάξης των 200 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το Launch Complex 36 της Blue Origin έχει πολλά χρόνια να χρησιμοποιηθεί, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι είναι ένα από τα πιο ευρέως χρησιμοποιημένα σημεία της NASA, αφού αριθμεί 145 εκτοξεύσεις στην ιστορία του των 43 ετών.

Η Blue Origin έχει ήδη κάνει μία δοκιμαστική εκτόξευση τον περασμένο Απρίλιο και τώρα ετοιμάζει το νέο της τροχιακό σκάφος και το σχεδιασμό των μετέπειτα ενεργειών της.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria