Facebook και Twitter ανατρέπουν τα δεδομένα της κούρσας. Και ο Άδωνις Γεωργιάδης υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ - OlaDeka

Facebook και Twitter ανατρέπουν τα δεδομένα της κούρσας. Και ο Άδωνις Γεωργιάδης υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ

 

Η κίνηση Γεωργιάδη ουσιαστικά αφήνει εκτός κούρσας τον Μάκη Βορίδη, καθώς ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει κατ’ επανάληψη τονίσει ότι θα ήταν υποψήφιος μόνο αν δεν κατέθετε υποψηφιότητα ο Μ. Βορίδης.

Είχε προηγηθεί από το μεσημέρι η δήλωση Μεϊμαράκη σύμφωνα με την οποία έβαζε τους δικούς του όρους για να καταθέσει τη δική του υποψηφιότητα σημειώνοντας με νόημα ότι θέλει να είναι «πρόεδρος για καιρό και όχι τοποτηρητής» αλλά και να έχει λυμένα τα χέρια για να κάνει τις αλλαγές που επιθυμεί στο κόμμα, εξαπολύοντας εμμέσως πλην σαφώς βολές κατά της υποψηφιότητας Τζιτζικώστα εξαιτίας του γεγονότος ότι είναι εξωκοινοβουλευτικός.

Συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη παρέπεμπαν για το θέμα σε πρωινές τηλεοπτικές δηλώσεις του υποψήφιου προέδρου της ΝΔ σύμφωνα με τις οποίες χαρακτήρισε «καλή» την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα, ωστόσο επισημαίνουν οι ίδιες πηγές ότι τίθεται ένα θέμα γενικά με τις μη κοινοβουλευτικές υποψηφιότητες όσον αφορά την εκπροσώπηση της ΝΔ στη βουλή.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας σήκωσε το γάντι και με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook σημείωσε ότι «οι μεγάλες μάχες δίνονται και κερδίζονται στην κοινωνία» και απευθυνόμενος προς «απορούντες αλλά και σε δήθεν ανησυχούντες», σημείωσε ότι «η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας έχει πολλά και άξια στελέχη που μπορούν να ανταποκριθούν στις σημαντικές θεσμικές λειτουργίες του Κοινοβουλίου. Όποιος διαφωνεί, ας βγει να το πει ευθέως».

Όλα όσα είπε στην πρώτη συνέντευξή του σαν υποψήφιος στο Mega:

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σε μία πρώτη συνέντευξή του στο κανάλι του Mega δήλωσε ότι έθεσε υποψηφιότητα για να δείξει πως κάποιος που δεν είναι από τζάκι, που είναι λίγα χρόνια στην πολιτική, μπορεί να ονειρεύεται.

Στο ερώτημα εάν έχει τις 50 υπογραφές, απάντησε: “Εγώ δεν έχω μηχανισμούς, βιβλία πουλάω” και είπε ότι στα δέκα πρώτα τηλεφωνήματα που έκανε σε στελέχη, οι οκτώ έβαλαν την υπογραφή τους.

Κληθείς να απαντήσει εάν θα πάει τη ΝΔ δεξιά ή στο κέντρο, ο ίδιος σχολίασε: “Αυτές οι ταμπέλες έχουν μεγάλο ενδιαφέρον, η ιδεολογική συζήτηση είναι ωραία, αλλά να μιλήσουμε για πραγματική πολιτική. Θέλουμε μία ΝΔ που θα κάνει αποκρατικοποιήσεις, θέλουμε μία ΝΔ που θα αντιμετωπίσει το θέμα της λαθρομετανάστευσης. Είμαι δεξιός θέλω μία ΝΔ όπως η δεξιά του Νικολά Σαρκοζί. Δεν μπορεί κάποιοι να ντρέπονται να λένε αυτό που είναι. Όποιος είναι στη ΝΔ και σέβεται καταστατικές αρχές μπορεί να δηλώνει δεξιός, κεντροδεξιός, κεντρώος”.

Παπαμιμίκος: Εγγυώμαστε την τήρηση του καταστατικού

Εν τω μεταξύ πραγματοποιήθηκε έκτακτη  συνεδρίαση της ΚΕΦΕ της ΝΔ.

Σε ανακοίνωση μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης επισημαίνεται ότι με μοναδικό γνώμονα την εκπλήρωση της αποστολής της, όπως αυτή ορίζεται από το καταστατικό του κόμματος, αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

Πρώτον να βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση.

Δεύτερον, να θέσει εκ νέου υπόψη των ενδιαφερομένων τη διάταξη του άρθρου 10, πάρ. 11 η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει ότι μετά την ανακήρυξη των υποψηφίων, η σύνθεση της ΚΕΦΕ συμπληρώνεται από ένα μέλος με τον αναπληρωτή του που ορίζει κάθε υποψήφιος και σε περίπτωση απόσυρσης μιας υποψηφιότητας το μέλος και ο αναπληρωτής του που ορίστηκαν παύουν να μετέχουν.

Τρίτον, να συσταθεί τεχνική επιτροπή υποστήριξης της διαδικασίας στην οποία κάθε υποψήφιος για το αξίωμα του προέδρου του κόμματος θα κληθεί να ορίσει με γραπτή δήλωσή του προς τον πρόεδρο της ΚΕΦΕ τον εκπρόσωπο και τον αναπληρωτή του.

Σε δήλωσή του ο γραμματέας της Π.Ε και Πρόεδρος της ΚΕΦΕ Ανδρέας Παπαμιμίκος είπε ότι “όλα τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής μαζί με τους εκπροσώπους των υποψηφίων που θα ανακηρυχθούν την επόμενη Δευτέρα εγγυόμαστε την πιστή εφαρμογή του καταστατικού και την επιτυχή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας”.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria