Το Google Glass γίνεται Project Aura - OlaDeka

Το Google Glass γίνεται Project Aura

Google-Glass

Το περιβόητο πρόγραμμα Google Glass αφού πέρασε από διάφορα στάδια εξέλιξης λαμβάνει πλέον την ονομασία Project Aura και συνεχίζει την εξέλιξή του.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε Wall Street Journal και Business Insider, το Project Aura θα συνεχίσει να «τρέχει» κάτω από τις οδηγίες της Ivy Ross, η οποία ήταν επικεφαλής και του προγράμματος Glass. Επιπλέον, το ανανεωμένο πρόγραμμα θα υπάγεται στον Tony Fadell, επικεφαλής του τμήματος Nest της Google, που ασχολείται με τα προϊόντα οικιακού αυτοματισμού.

Ωστόσο, πέρα από την αλλαγή ονόματος, αξιοσημείωτη είναι και η πρόσληψη μηχανικών, software developers και διευθυντών προγραμμάτων που μέχρι πρότινος εργάζονταν στο  Lab126, δηλαδή τον τομέα ερευνών για hardware προϊόντα της Amazon. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η Google προσέλαβε τουλάχιστον δώδεκα μηχανικούς του Lab126, οι οποίοι εργάζονταν προηγουμένως σε διάφορα προγράμματα ανάπτυξης προϊόντων της σειράς Fire.

google-glass-hud

Στις αποστολές του Project Aura, πέρα από τις νέες υλοποιήσεις του Glass, θα περιλαμβάνεται και η ανάπτυξη πρόσθετων νέων τεχνολογιών σχετικά με τον τομέα των wearables.

Οι αρχικές εκδόσεις του Glass ήταν διαθέσιμες έναντι του ποσού των 1500 δολαρίων. Η Google σταμάτησε την προώθησή τους τον Ιανουάριο παραδεχόμενη ότι η συσκευή διατέθηκε στο κοινό ενώ δεν ήταν ακόμη έτοιμη. Παρόλα αυτά η συσκευή ήταν διαθέσιμη όλο αυτό το διάστημα σε εταιρικούς πελάτες.

Ωστόσο, ο Eric Schmidt, εκτελεστικός πρόεδρος της Google, με δήλωσή του είχε ξεκαθαρίσει ότι η εταιρεία δεν εγκαταλείπει το Glass καθώς μελλοντικά θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μία σημαντική αγορά.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria