Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου σαν μωσαικό !! - OlaDeka

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου σαν μωσαικό !!

Μούρλια γεύση !!

SOKOLATENIO-GLYKO

Υλικά
1 και 1/2 πακέτα  μπισκότα πτι μπερ η ενάμιση πακέτο μπισκότα γεμιστά της αρεσκείας σας
100 γρ.φρουι γλασέ πορτοκαλιού ψιλοκομμένο η κοντιτα πορτοκαλιού..θα τα βρείτε στα σούπερ μάρκετ στα είδη ζαχαροπλαστικής
250 γρ.βουτυρο γάλακτος
200γρ.σοκολατα κουβερτούρα 55% κακάο
5 κουταλιές σούπας άνθος αραβοσίτου με γεύση σοκολάτα.(όχι στιγμής,αυτό που κάνομε κρέμα με βράσιμο)
5 κουταλιές σούπας ζάχαρη
800γρ.γαλα φρέσκο η 3,5 κούπες
1/2 ποτήρι του κρασιού λικέρ baileys η kaloua η ρούμι μαύρο ,δυο κουταλιές σούπας νουτελα,ένα φλιτζάνι τσαγιού δημητριακά τύπου choco clusters.

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου σαν μωσαικό !!

Επικάλυψη
1 κιλό φυτική κρέμα krettore θα την βρείτε στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ η
2 κουτάκια μορφατ η ερμολ χτυπημένα σε σαντιγί με ένα κουτί γάλα ζαχαρούχο
Εκτέλεση επικάλυψης
χτυπάμε την φυτική κρέμα η τα δυο κουτάκια μόρφατ με το ζαχαρούχο να γίνουν αφράτη κρέμα .να φουσκώσει και να πήξει.βαζομε ψυγείο.

Γλυκό
Βάζομε σε μια φαρδιά και βαθειά κατσαρόλα το βούτυρο με την σοκολάτα σε πολύ χαμηλή φωτιά να λιώσουν.
σε ένα μπολ βάζομε τις 5 κουταλιές της σούπας το άνθος αραβοσίτου με ένα ποτήρι από το γάλα της συνταγής κι ανακατεύομε καλά να διαλυθεί τελείως το άνθος αραβοσίτου..αφου λιωσουν το βούτυρο με την σοκολάτα ρίχνομε μέσα το διαλυμένο άνθος αραβοσίτου,την ζάχαρη,το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύομε σε μετρια φωτιά μέχρι να πήξει καλα.
η όλη διαδικασία θα μας πάρει  περίπου 15 με 20 λεπτα.θα νομίζετε ότι δεν δένει το μείγμα άλλα ανακατεύετε και θα δείτε να δένει  ωραία το μείγμα..μόλις δέση η κρέμα την κατεβάζομε από την φωτιά και ρίχνομε μέσα δυο γεμάτες κουταλιές νουτελα κι ανακατεύομε να διαλυθούν καλά και να ενσωματωθούν στην κρέμα…
Σε ένα άλλο μπόλ ρίχνομε τα θρυμματισμένα μπισκότα,τα choco clusters και τα κοντιτα και τα περιχύνουμε με το λικέρ κάλουα η ότι άλλο θέλετε ανακατεύομε καλά να βραχούν παντού.
Οταν δέσει η κρέμα μας,την ρίχνομε μέσα στο μείγμα με τα μπισκότα κι ανακατεύομε καλά να πάνε παντού.
έχουμε ντύσει  μια φόρμα μικρή η  όπου αλλού θέλουμε να βάλουμε το γλυκό μας με αντικολλητικά χαρτί και ρίχνουμε μέσα την κρέμα.
Μπορούμε να στήσοΥμε το γλυκό κατευθείαν μέσα στην πιατέλα που θα σερβίρομε αν έχομε τσέρκι.
Τοποθετουμε το τσέρκι μέσα στην πιατέλα και το ντύνομε γύρω γύρω με βρεγμένη λαδόκολλα για να το ξεφορμάρουμε εύκολα μετά..ρίχνομε μέσα την κρέμα και βάζομε ψυγείο να κρυώσει και να σφίξει αφού την σκεπάσουμε με μεμβράνη.αφήνουμε όλη νύχτα να σταθεροποιηθεί και μετά με προσοχή αφαιρούμε το τσέρκι και διακοσμούμε με την σαντιγί.
Μπορούμε να το παγώσουμε και στην κατάψυξη και μετά με πιστολάκι μαλλιών η φλόγιστρο περνάμε περιφερειακά το τσέρκι και ξεφορμαρουμε στολίζουμε  με την σαντιγί και διατηρούμε το γλυκό στην συντήρηση του ψυγείου.Καλή Επιτυχία.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 
Συνταγή  Roula’s sweet corner

.

 

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria