Πυρά Ερντογάν κατά Ευρωπαίων για το μεταναστευτικό - OlaDeka

Πυρά Ερντογάν κατά Ευρωπαίων για το μεταναστευτικό

Πυρά Ερντογάν κατά Ευρωπαίων για το μεταναστευτικό

Οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν μετατρέψει τη Μεσόγειο από λίκνο ενός από τους αρχαιότερους πολιτισμούς του κόσμου σε έναν τάφο, δήλωσε ο Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος απέρριψε κάθετα το ενδεχόμενο ανέγερσης προσφυγικών καταυλισμών στην τουρκική ακτή στο Αιγαίο.

«Δεν το θεωρώ επ’ ουδενί ανθρώπινο κάποιες ευρωπαϊκές χώρες να ταξινομούν τους πρόσφυγες ανάλογα με τα προσόντα τους και να αποδέχονται κάποιους εξ αυτών. Αυτό που πνίγεται στη Μεσόγειο είναι η ανθρωπιά μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Μιλώντας στο euronews, ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ μίλησε για ανέγερση καταυλισμού στη Σμύρνη, όπου θα ξεδιαλέγονταν όσοι επρόκειτο να τους επιτραπεί η είσοδος στην Ευρώπη.

<<00:44 thomas de maizière, the german interior minister, is in charge of refugees crisis:>> «Στην περιοχή της Σμύρνης υπάρχουν χιλιάδες επί χιλιάδων ανθρώπων, ίσως εκατοντάδες χιλιάδες που περιμένουν να μεταβούν στην Ευρώπη. Ακόμη κι εκεί, πιστεύω, ίσως να χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε ευρωπαϊκά κονδύλια για να ανεγείρουμε έναν μεγάλο προσφυγικό καταυλισμό, εντός του οποίου θα αποφασίζουμε ποιος μπορεί να έρθει στην Ευρώπη».

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria