Ουκρανία: Τρίτος αστυνομικός νεκρός από τα αιματηρά επεισόδια έξω από τη Βουλή - OlaDeka

Ουκρανία: Τρίτος αστυνομικός νεκρός από τα αιματηρά επεισόδια έξω από τη Βουλή

Ουκρανία: Τρίτος αστυνομικός νεκρός από τα αιματηρά επεισόδια έξω από τη Βουλή

Στο πλευρό των αστυνομικών που τραυματίστηκαν, κατά τη διάρκεια των αιματηρών επεισοδίων έξω από το ουκρανικό Κοινοβούλιο βρέθηκε ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο.

Ένα 24ωρο μετά τις συμπλοκές, ένα ακόμα μέλος της εθνοφρουράς υπέκυψε στα τραύματά του, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών στους τρεις.

Περισσότερα από 100 άτομα εξακολουθούν να νοσηλεύονται. Ένας από αυτούς, περιγράφει τα δραματικά γεγονότα.

«Όλα ξεκίνησαν όταν διαδηλωτές άρχισαν να χτυπούν με ξύλα έναν αστυνομικό. Στα καδρόνια υπήρχαν καρφιά. Τότε άκουσα την έκρηξη μιας χειροβομβίδας. Όταν συνήλθα, ο ώμος μου αιμορραγούσε και το πόδι μου είχε σπάσει», ανέφερε ο αστυνομικός.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα των ουκρανικών αρχών για την εξιχνίαση της επίθεσης, όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια του euronews.

«Το γραφείο της Εισαγγελίας έχει ασκήσει ποινικές διώξεις για τα βίαια γεγονότα έξω από το ουκρανικό κοινοβούλιο. Η αστυνομία συνέλαβε 18 άτομα, ανάμεσά τους και τον ύποπτο για την ρίψη της χειροβομβίδας εναντίον των αστυνομικών. Ο πρωθυπουργός Αρσένι Γιατσένιουκ ζήτησε την επιβολή ποινής ισοβίων στον δράστη».

Τα επεισόδια ξέσπασαν ενώ στη Βουλή ψηφιζόταν νόμος που άνοιγε τον δρόμο για την παραχώρηση ευρύτερης αυτονομίας στους φιλορώσους αυτονομιστές.

«Δυστυχώς, οι συνταγματικές αλλαγές προωθούνται μέσα στην προεκλογική περίοδο. Και δυστυχώς, οι πολιτικοί ενδιαφέρονται να αυξήσουν τα ποσοστά τους και όχι να προστατέψουν το συμφέρον της χώρας. Γιατί το 70% των πολιτών στην Ουκρανία στηρίζει τις συνταγματικές αλλαγές για την αποκέντρωση», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ο Πέτρο Ποροσένκο κατήγγειλε ανοιχτά ότι μέλη του ακροδεξιού κόμματος «Ελευθερία» υποκίνησαν τα βίαια επεισόδια.

Τα μέλη του κοινοβουλίου τήρησαν ενός λεπτού σιγή, ενώ πολίτες άφησαν λίγα λουλούδια στη μνήμη των θυμάτων.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria