Οδεύει προς εκτόξευση το SpaceX Falcon Heavy Rocket - OlaDeka

Οδεύει προς εκτόξευση το SpaceX Falcon Heavy Rocket

space-x-rocket

Το SpaceX Falcon Heavy Rocket βρίσκεται στο τελικό στάδιο πριν από το παρθενικό του ταξίδι προς το διάστημα στα τέλη Απριλίου ή στις αρχές Μαΐου 2016. 

Το SpaceX Falcon Heavy Rocket βρίσκεται στο στάδιο της προετοιμασίας από το 2011, ενώ σύμφωνα με το Digital Trends, πρόκειται για ένα σύνολο που αποτελείται από τρεις πυραύλους SpaceX Falcon 9, με 27 κινητήρες Merlin, στοιχεία που πιστοποιούν ότι αυτός είναι ο ισχυρότερος αμερικανικός πύραυλος μετά από τον Saturn V του προγράμματος Apollo. Ο πύραυλος αυτός θα έχει την ικανότητα να μεταφέρει σχεδόν 53 τόνους φορτίου σε χαμηλή τροχιά.

Η SpaceX επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τον γιγάντιο πύραυλό της από τον Σεπτέμβριο του 2016 και έπειτα για διάφορους πελάτες. Όλα θα κριθούν από την πρώτη του δοκιμαστική εκτόξευση, η οποία θα λάβει χώρα από μια ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα της NASA, στο Kennedy Space Center, την άνοιξη του 2015.

spacex-falcon-heavy

Είναι σίγουρο ότι το θέαμα της εκτόξευσης ενός τόσο μεγάλου πυραύλου θα είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό, με τα οφέλη από την τακτική του χρήση μεγάλα για τους σκοπούς της διαστημικής εξερεύνησης και όχι μόνο. Ο Elon Musk φαίνεται να επενδύει σοβαρά στο νέο project της SpaceX και να ποντάρει πολλά στην ολοκλήρωση της γραμμής παραγωγής του.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria