Κίνα:Εορτασμοί για την 70η επέτειο νίκης στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο - OlaDeka

Κίνα:Εορτασμοί για την 70η επέτειο νίκης στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

Κίνα:Εορτασμοί για την 70η επέτειο νίκης στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

Πρωτοφανής επίδειξη στρατιωτικής ισχύος από την Κίνα με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 70 χρόνων από τη συνθηκολόγηση της Ιαπωνίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σε τέλειο σχηματισμό μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν στους αιθέρες κατά τη διάρκεια της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης στο κέντρο του Πεκίνου σε ένα θέαμα που διήρκεσε σχεδόν δύο ώρες.

«Προς το συμφέρον της ειρήνης, η Κίνα θα παραμείνει προσηλωμένη στην ειρηνική ανάπτυξη. Εμείς οι Κινέζοι θέλουμε την ειρήνη.Όσο ισχυρή και αν είναι, η Κίνα δεν θα επιδιώξει πότε την ηγεμονία ή την επέκτασή της, δεν θα προκαλέσει σε κανένα έθνος τα δεινά του δικού της παρελθόντος»,τόνισε ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ.
Αφού χαιρέτισε μία μεγάλη νίκη, η οποία «επέτρεψε να γίνει ξανά η Κίνα μια μεγάλη χώρα του κόσμου», ο Σι ανακοίνωσε τη μείωση του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού κατά 300.000 άνδρες.

Για πρώτη φορά παρουσιάστηκαν οι βαλλιστικοι πυραυλοι Dongfeng 21D γνωστοί και ως «δολοφόνοι αεροπλανοφόρων» που φέρονται να είναι ικανοί να καταστρέψουν ένα αεροπλανοφόρο με ένα χτύπημα.Οι πύραυλοι αυτοί εγείρουν ανησυχίες στους στρατιωτικούς κύκλους σχετικά με την ικανότητά τους να μεταβάλει την ισορροπία δυνάμεων στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Μετά τη μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ,ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν μαζί με τον Κινέζο πρόεδρο παρακολούθησαν μια παράσταση αφιερωμένη στην επέτειο της νίκης της Κίνας επί της Ιαπωνίας.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria