Η Cortana ετοιμάζεται να μπει στο αυτοκίνητο - OlaDeka

Η Cortana ετοιμάζεται να μπει στο αυτοκίνητο

cortana-in-car

Η Cortana της Microsoft μας συνόδευε μέχρι τώρα στο smartphone και τον υπολογιστή, αλλά δεν αποκλείεται να τη δούμε και στη θέση του συνοδηγού στο αυτοκίνητο. 

Σύμφωνα με το CNET, η Microsoft έχει αναπτύξει μία εκδοχή της ψηφιακής βοηθού Cortana, την οποία έχει ενσωματώσει σε ένα πρωτότυπο όχημα για δοκιμή. Θα μπορεί ο οδηγός να βλέπει την Cortana σε ειδική επιφάνεια στο παρμπρίζ, βοηθώντας τον στην αναζήτηση τοποθεσίας και σημείων ενδιαφέροντος, ενώ παράλληλα θα μπορεί να δεχτεί φωνητικές εντολές για να κλείνει τραπέζι σε ένα εστιατόριο και άλλες παρόμοιες λειτουργίες.

Ήδη η Microsoft έχει συνεργαστεί με αυτοκινητοβιομηχανίες όπως οι Fiat, Ford, Kia, BMW και Nissan για τη λειτουργία συστημάτων infotainment βασισμένων στα Windows, ενώ τώρα φαίνεται πως θέλει να ασχοληθεί περαιτέρω με το συγκεκριμένο πεδίο, αν και σύμφωνα με το Verge απέχουμε ακόμα αρκετά από την εποχή που θα μπορεί να πει κανείς ότι τα Windows 10 θα είναι ενσωματωμένα στο αυτοκίνητό μας.

Η Microsoft, δια στόματος εκπροσώπου της στην περιοχής της Ασίας και του Ειρηνικού, έχει δηλώσει ότι δεν έχει ακόμα παρουσιάσει κάτι αντίστοιχο για τον κόσμο του αυτοκινήτου, λόγω του υψηλού κόστους που υπάρχει για μία τελική και ολοκληρωμένη λύση, επομένως ίσως χρειαστεί να περιμένουμε λιγάκι ακόμα μέχρι να αποφασίσουμε να πάμε εκείνο το… ταξιδάκι παρέα με την Cortana…

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria