Η Μαδρίτη παρακολουθεί στενά τις περιφερειακές εκλογές στην Καταλονία - OlaDeka

Η Μαδρίτη παρακολουθεί στενά τις περιφερειακές εκλογές στην Καταλονία

Η Μαδρίτη παρακολουθεί στενά τις περιφερειακές εκλογές στην Καταλονία

Μια Κυριακή όπως όλες τις άλλες πέρασαν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της ισπανικής πρωτεύουσας.

Στη Μαδρίτη, μόνο τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων έδιναν το στίγμα και την αίσθηση των εκλογών στην Καταλονία.

Τα πολιτικά κόμματα της Ισπανίας παρκολουθούν στενά τις εξελίξεις, αλλά νοιάζονται για τις βουλευτικές εκλογές του Δεκεμβρίου.

Οι πολίτες εκφράζουν διαφορετικές απόψεις.

«Είμαι εναντίον αυτής της διαδικασίας διότι πιστεύω ότι η Ισπανία πρέπει να παραμείνει ενωμένη. Προτιμώ την ενότητα», λέει μία κάτοικος της Μαδρίτης.

«Νομίζω ότι τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν. Δεν ξέρω εάν πρέπει να ανεξαρτητοποιηθούν ή όχι, αλλά συμφωνώ ότι οι σχέσεις των δύο πλευρών πρέπει να αλλάξουν. Ακόμη κι αν κερδίσει το ‘‘ναι’‘ στην ανερξαρτητοποίηση, δεν πιστεύω πάντως ότι τελικά η Καταλονία θα αποσχιστεί», υπογραμμίζει ένας νεαρός.

«Αρκετά χρόνια τώρα μπορούμε να διαπιστώνουμε πολύ θυμό και μίσος ανάμεσα στις δύο πλευρές. Μόνον οι επόμενες γεναιές θα μπορέσουν να το διορθώσουν», σημειώνει κάτοικος της ισπανικής πρωτεύουσας.

Ο ανταποκριτής του euronews στη Μαδρίτη μεταδίδει:
«Η φαινομενική ηρεμία στην ισπανική πρωτεύουσα έρχεται σε αντίθεση με την περίοδο της αστάθειας που θα μπορούσε να δημιουργηθει μόλις ολοκληρωθούν οι εκλογές στην Καταλονία. Τα αποτελέσματα αυτών των εκλογών θα αποτελέσουν αναμφισβήτητα ένα από τα επαναλαμβανόμενα επιχειρήματα που θα χρησιμοποιηθούν από τις πολιτικές δυνάμεις ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Δεκεμβρίου».

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria