Ελβετία: Αναστέλλει τις πωλήσεις νέων μοντέλων του ομίλου Volkswagen - OlaDeka

Ελβετία: Αναστέλλει τις πωλήσεις νέων μοντέλων του ομίλου Volkswagen

Η ζημιά που έγινε ήδη στην άυλη αξία του μπορεί να υπολογιστεί σε 10 δισ. δολάρια

Ελβετία: Αναστέλλει τις πωλήσεις νέων μοντέλων του ομίλου Volkswagen
Ελβετία: Αναστέλλει τις πωλήσεις νέων μοντέλων του ομίλου Volkswagen

Τις πωλήσεις των νέων μοντέλων του ομίλου Volkswagen αποφάσισε να αναστείλει η Ελβετία, ως αποτέλεσμα της αποκάλυψης του σκανδάλου με τις μετρήσεις εκπομπών ρύπων.

Η απόφαση αφορά 180.000 οχήματα από τα εμπορικά σήματα της Volkswagen, της Αudi, της Seat και της Skoda.

Τα οχήματα πιστεύεται ότι φέρουν το ύποπτο λογισμικό που παραποιεί τις μετρήσεις των εκπομπών ρύπων στους κινητήρες ντίζελ.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος του γερμανικού κολοσσού καλείται να ξεκαθαρίσει την υπόθεση.

«Το να δράσουμε προσεκτικά είναι πιο σημαντικό από το να δράσουμε γρήγορα. Είναι επιτακτική η ανάγκη να διασφαλίσουμε ότι κάτι τέτοιο δεν θα ξανασυμβεί ποτέ στη Volkswagen. Για αυτό το λόγο ο όμιλος θα επιβάλλει ακόμη πιο αυστηρούς όρους συμμόρφωσης και διοίκησης. Αυτή είναι η δέσμευσή μου», υπογράμμισε ο Ματίας Μίλερ.

Εκτός τις σοβαρές διαστάσεις που λαμβάνει το σκάνδαλο στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, εξαιρετικά σημαντικές είναι και οι απώλειες στην αξία του εμπορικού σήματος της εταιρείας.

«Πρόκειται για πολύ σημαντική ζημιά. Η έκταση του προβλήματος καταδεικνύει ότι θα υπάρξει πολύ σημαντική επίδραση στο εμπορικό σήμα της Volkswagen. Η ζημιά που έγινε ήδη στην άυλη αξία του μπορεί να υπολογιστεί σε 10 δισ. δολάρια», υπογραμμίζει οικονομικός αναλυτής.

Στις ΗΠΑ το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι θα εμπλακεί στην έρευνα που διεξάγει η Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας.

Στην Ευρώπη, η Επίτροπος για τη βιομηχανία μίλησε για μηδενική ανοχή στις απάτες καθώς και για αυστηρή τήρηση των περιβαλλοντικών κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria