Εκλογοσυγκυβερνησιολογια-μέρος 1 - OlaDeka

Εκλογοσυγκυβερνησιολογια-μέρος 1

pasxalisΤου Θάνου Πασχάλη

Καλημέρα και πάλι ! ! !

Με ανοιχτό το στόμα και κλειστή την καρδιά υποδέχθηκε το εκλογικό κορμί το αποτέλεσμα των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου. Ναι ντε. Προχτές.

Γιατί με κλειστή τη καρδία? Διότι οι εκλογές αυτές ήταν κάποια παρωδία όσοι το διαπιστώσατε. Όσοι κουνήσατε σημαίες και χορέψατε καλαματιανό όπως με το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος δεν έχω να σχολιάσω κάτι.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Η χώρα είχε καταστραφεί από τις προηγούμενες ληστρικές διακυβερνήσεις της συμπεριλαμβανομένης αυτής του ΣΥΡΙΖΑ. Μη βιαστείτε να πέσετε πάνω μου και να με φάτε για μεσημεριανό έχει ψωμί ακόμα το άρθρο. Η ευθύνη λοιπόν εκτός από τον κάθε ένα μας ξεχωριστά για τα capital controls βαραίνει αυτόν που είναι στο τιμόνι της χώρας. Απλά πράγματα. Μπορεί να σε οπλίσουν με ένα όπλο, να σε φανατίσουν και να σε στρέψουν ενάντια κάποιου αλλά η αστυνομία όπως λένε οι Αμερικάνοι θα συλλάβει πρώτα αυτόν που κρατάει το όπλο που καπνίζει. Και το όπλο το κρατούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά τον φανατισμό από τα γεράκια της παγκόσμιας οικονομίας.

Ο ηγέτης-πολιτικό-φαινόμενο λοιπόν οδηγεί τη χώρα σε ένα τρίτο μνημόνιο εκβιαζόμενος από υψηλούς κύκλους της ΕΕ. Ο λαός που τον ψήφισε για να σκίσει το μνημόνιο, ρίχνει ΟΧΙ στην κάλπη και του λέει: «Μαζί σου και όπου βγάλει». Για να λύσει τα εσωκομματικά του ο Αλέξης προχωράει σε τρίτη διεκδίκηση της λαϊκής εντολής και ο λαός του λέει πάλι: »Εντάξει προχώρα».
Για μισό λεπτό!!

  1. Ποιός λαός? Το 45% που ψήφισε? Ένας μεγάλος νικητής αυτών των εκλογών εκτός των φιλοευρωπαϊστών ήταν η αποχή. Σε εκλογές που βρετανική εφημερίδα βγαίνει και λέει ότι δεν θα έχουν καμία σημασία (ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ) γιατί ότι και να γίνει στη χώρα έχει προαποφασιστεί, ο Έλληνας ήδη γεννημένος ωχαδερφιστής δεν ίδρωσε να πάει να ψηφίσει. Τι? 5 απο τα 8 κόμματα στηρίζουν μνημόνιο. 29 κατασκευαστές πλυντηρίων συνιστούν Αριέλ. Σκιπ θα πάρει η νοικοκυρά?
  2.  Άλλος μεγάλος νικητής των εκλογών ήταν η Χρυσή Αυγή. Κλάψτε, βρίστε, ο Μιχαλολιάκος βγήκε με υφάκι νικητή αγώνα μπάσκετ και έκραξε: »Δείτε το ταμπλό και βγάλτε το σκασμό». Εμένα αυτό που με ανησυχεί δεν είναι ότι είναι τρίτο κόμμα. Λίγο ως πολύ το περιμέναμε όλοι και σε περιόδους κρίσης και με την εισβολή χιλιάδων προσφύγων από την παθούσα Συρία στην Ελλάδα ήταν λογικό να ανθίσει. Με ανησυχεί ότι τα κόμματα του »δημοκρατικού τόξου» ΔΕΝ ΚΑΝΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ. Μήπως λοιπόν τους βολεύει αυτή η κατάσταση? Μήπως δεν φοβούνται και πολύ να μεγαλώνει στον κόρφο τους?
  3. Οι εκλογές ανέδειξαν ως πολιτικό φαινόμενο τον Τσίπρα. Όπως και να έχει κανένας πλέον δεν μπορεί να τον αμφισβητήσει. Έδιωξε τους αντιφρονούντες από τη Βουλή, συγκυβέρνησε με τον αρχικό του εταίρο και έστειλε τη Νέα Δημοκρατία σπίτι της.

Έχοντας αυτά λοιπόν στο μυαλό έχουμε και λέμε.

ΕΙΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ?ΡΕ ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΖΕ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ?
Ο κοσμάκης βαρέθηκε τη ΝΔ με τον Άδωνι και το Βορίδη, τη Βούλτεψη και θέλει ένα λαϊκό ηγέτη (καλά ίσως όχι τόσο λαϊκό όσο ο Βαγγέλας που σε κοιτάει και νομίζεις ότι θα πει: Έφυγες περίπτερο όπως είσαι, τσάκω 2 Καρέλια και τον Πρωταθλητή), αλλά βαρέθηκα να ακούω στελέχη της ΝΔ να καλούν τον κόσμο πίσω στο πολιτικό τους σπίτι! Αφού με τις επιλογές του Αντωνάκη εσείς φύγατε από το σπίτι σας που είναι η λαϊκή δεξιά και γίνατε »κέντρο πολλά βαρύ με ολίγην».  Ιδεολογική ταυτότητα θέλει Βαγγέλη. Όχι, έλα μαζί μας εργάτη να σου δείξω πως γίνονται τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Τον καταλαβαίνετε και μόνοι σας τον παραλογισμό έτσι?

Η Χρυσή Αυγή μας έδειξε τα δόντια της. Επιδεικτικά ανέλαβε τη δολοφονία Φύσσα και κατόρθωσε παρά την ωμή αυτή παραδοχή να μαζέψει μισό εκατομμύριο Έλληνες υπό τη σκέπη της. Η μόνη μου πρόταση είναι να δώσουμε άμεσα βήμα στους συντελεστές αυτού του κόμματος και θα οξειδωθούν μόνοι τους και θα εκτεθούν. Με το να τους αποκρύπτουν τα κανάλια το μόνο που καταφέρνουμε είναι να ισχυροποιείται. Ο αποκλεισμένος και ο υποτιμημένος πάντα πουλάνε.

Το ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ πήγε να αλλάξει λίγο την εικόνα που είχε σχηματίσει. Ότι ρήμαξε δηλαδή και διέβρωσε κάθε είδους κρατικό μηχανισμό στα πολυάριθμα χρόνια της διακυβέρνησης του, και ίσως μαζί με τη ΝΔ να είναι οι ηθικοί αυτουργοί για το ότι η χώρα είναι στα βράχια. Κατόρθωσε όμως η Φώφη να συσπειρώσει ένα ποσοστό ψηφοφόρων αλλά συγγνώμη για το λαϊκό της έκφρασής μου αλλά Φώφη μου αν δε βρέξεις κώλο δεν τρως ψάρι. ΠΟΥ ΠΑΣ ΜΕ ΤΟ ΛΑΛΙΩΤΗ ΣΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ? ΠΟΥ ΠΑΣ ΜΕ ΤΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΑΚΟΜΑ? Αυτοί οι άνθρωποι έπρεπε να είναι στη γωνίτσα τους και να περιμένουν τις αποκαλύψεις για τα χρόνια διακυβέρνησης. Κατάφερε όμως να συσπειρώσει και να πείσει για την καθαρότητά της το λαό. Κι ας τη λένε Γεννηματά.

Το ΚΚΕ ασχολίαστο. Μεταπολεμικά η ίδια στάση. Καλά αυτά που διακυρήσσει αλλά σε μία άλλη κοινωνία. Η κοινωνία που ζούμε είναι οδηγούμενη από το κέρδος και μόνο και όχι από τη λαϊκή κυριαρχία. Τα λέμε σε καμια κατοστή χρόνια κ.Κουτσούμπα.

Το ΠΟΤΑΜΙ δεν έτρεξε. Δεν πλημμύρισε, δεν εντυπωσίασε και έγινε ρυάκι. Πιστεύω ότι φταίει η ηττοπάθεια του Σταύρου και η ερωτοτρόπηση με την εξουσία άνευ όρων, δηλαδή εμείς θα στηρίξουμε αρκεί να μείνουμε Ευρώπη. Δεν αρέσουν στον κόσμο οι εύκολοι. Όχι αυτοί που το λένε τουλάχιστον.

Για το Βασίλη Λεβέντη δεν έχω να σχολιάσω τίποτα γιατί δεν τον έχω δει πολιτικά για να τον κρίνω. Η ψήφος διαμαρτυρίας του περισσότερου κόσμου τον έστειλε στο κοινοβούλιο.

Τελειώνοντας το μόνο που με ξένισε σαν Έλληνα πολίτη ήταν τα πανηγύρια. Πανηγύρια γιατί ρε μάγκες? Που κατορθώσαμε να έχωμεν προστάτας που θα έλεγε και ο Κάλβος. Αγκαλιές γιατί ρε Αλέξη?

Ανώριμη κοινωνία. Πανηγυρίζει από τη νίκη της Εθνικής μέχρι το ότι βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτη φορά. Ξανά. Με μνημόνιο. Με Καμμένο. Με προαποφασισμένα νομοσχέδια.

Θα ήθελα να δώσω πίστωση χρόνου στη νέα κυβέρνηση αλλά συναντώ 2 βασικά προβλήματα:
1) χρόνος δεν υπάρχει και

2) δεν είναι νέα.

Μόνο η παιδεία θα μας σώσει. Ανάλυση στο επόμενο άρθρο..

Φιλιά στα μούτρα

ΘΠ

https://takakwskeimena.wordpress.com/

 

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria