Διευκρινίσεις Microsoft για τα Windows 10 - OlaDeka

Διευκρινίσεις Microsoft για τα Windows 10

Toshiba-laptop-windows-10

Η Microsoft έδωσε την επίσημη απάντησή της στους χρήστες υπολογιστών με Windows 10, από την δραστηριότητα των οποίων συλλέγει δεδομένα. 

Σε ένα εκτενές και επίσημο blog post, η Microsoft αναφέρεται στο ζήτημα της διατήρησης της ιδιωτικότητας για τους χρήστες υπολογιστών με λειτουργικό σύστημα Windows 10. Η Microsoft σημειώνει ότι τον έλεγχο για τη συλλογή δεδομένων τον έχει ο χρήστης, ενώ τονίζει ότι η διαδικασία αυτή έχει ως σκοπό της την καλύτερη λειτουργία του συστήματος σύμφωνα με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις του χρήστη.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσής της η Microsoft δηλώνει ότι τα Windows 10 συγκεντρώνουν στοιχεία για τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες με τον υπολογιστή, χωρίς να καταγράφονται στοιχεία για το περιεχόμενο. Ο σκοπός εδώ είναι η αξιοπιστία. Στον τομέα των προσωπικών στοιχείων καταγράφονται πολλές λεπτομέρειες, αλλά ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να τις απενεργοποιήσει. Υπάρχει η καταγραφή δεδομένων σχετικά με τις προτιμήσεις του χρήστη για στοχευμένη διαφήμιση, όπως περίπου κάνει και η Google για τους χρήστες των υπηρεσιών της. Και σε αυτή την περίπτωση υπάρχει η δυνατότητα απενεργοποίησης από τον χρήστη.

Το καλό είναι ότι η Microsoft υπόσχεται ότι σε περίπτωση ενός σφάλματος των Windows 10, θα μπορεί να επιστρέψει το σύστημα στην κανονική λειτουργία εντός 24 ωρών. Η εταιρεία δηλώνει ότι είναι πρόθυμη να δεχτεί την όποια κριτική για ενδεχόμενα ζητήματα παραβίασης ιδιωτικότητας που μπορεί να προκύψουν από τη λειτουργία των Windows 10.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria