Δημοσκόπηση Pulse: Στη μία μονάδα η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ – Εκτός βουλής οι ΑΝΕΛ - OlaDeka

Δημοσκόπηση Pulse: Στη μία μονάδα η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ – Εκτός βουλής οι ΑΝΕΛ

pulseokΜάχη στήθος με στήθος μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας δείχνει η νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Action24, την ώρα που οι πολίτες αξιολογούν αρνητικά τις επιδόσεις τις απερχόμενης κυβέρνησης.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 26% και η ΝΔ 25%, δηλαδή η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων ανέρχεται στη μία ποσοστιαία μονάδα. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6%, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και το ΚΚΕ 5% αντίστοιχα, η Λαϊκή Ενότητα με 4%, και η Ένωση Κεντρώων με 3%. Εκτός Βουλής οι ΑΝΕΛ που λαμβάνουν 2,5%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 10,5%.

Στην πρόθεση με αναγωγή επί των εγκύρων, τα αντίστοιχα ποσοστά έχουν ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ 27,5%, ΝΔ 26,5 %, Χρυσή Αυγή 6,5%, Ποτάμι 5,5%, ΚΚΕ 5,5%, ΠΑΣΟΚ 5,5%, Λαϊκή Ενότητα 4,5%, Ένωση Κεντρώων 3%, ΑΝΕΛ 2,5%

Αρνητικά αποτιμούν το έρχο της απερχόμενης κυβέρνησης οι πολίτες σε ποσοστό 68% (σίγουρα αρνητικά 50%, μάλλον αρνητικά 18%), ενώ θετικά σε ποσοστό 28% (18% μάλλον θετικά, 10% σίγουρα θετικά).

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων, κατά 24%, επιθυμεί να προκύψει από τις εκλογές κυβέρνηση εθνικής ενότητας με τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ και άλλα κόμματα. Το 21% επιθυμεί κυβέρνηση συνεργασίας με πρώτη τη ΝΔ, το 17% κυβέρνηση συνεργασίας με πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 17% επιθυμεί αυτοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ και το 8% αυτοδυναμία Νέας Δημοκρατίας.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται με 36% έναντι 32% του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. 

Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 50%, έναντι 36% της ΝΔ.

www.newpost.gr

 



Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria