Αυτές είναι οι νέες τάσεις στην αισθητική ιατρική - OlaDeka

Αυτές είναι οι νέες τάσεις στην αισθητική ιατρική

Διαβάστε όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο κομμάτι των μη χειρουργικών επεμβάσεων

Θεραπείες για το λαιμό, εξατομικευμένα πίλινγκ, συνεδρίες αφαίρεσης tattoo και μέθοδοι που προσφέρουν πλούσια μαλλιά κερδίζουν έδαφος τους τελευταίους μήνες.

Η δερματολόγος δρ. Αμαλία Τσιατούρα, επιστημονική διευθύντρια της Cosmetic Derma Medicine, μας ενημερώνει για τις τελευταίες εξελίξεις στο κομμάτι των μη χειρουργικών επεμβάσεων.

Ο λαιμός κύκνου

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία καταγράφεται, κυρίως στις ΗΠΑ, μια αυξητική τάση για επεμβάσεις που καταπολεμούν τη χαλάρωση στο λαιμό. Η δρ. Τσιατούρα αναφέρει: «Οι μη επεμβατικές θεραπείες στο δερματολόγο βασίζονται στις ραδιοσυχνότητες συνδυαστικά με υπερήχους που προσφέρουν σύσφιγξη ανώδυνα, το fractional laser που συσφίγγει το οβάλ του προσώπου και ο συνδυασμός ενέσεων botox-υαλουρονικού που έχουν αυξηθεί κατακόρυφα διεθνώς από τον περασμένο χρόνο. Τέλος, ειδικά για τη χαλάρωση στο λαιμό τα απορροφήσιμα νήματα είναι πλέον μια ιδανική θεραπεία».

Multi… peeling

Στο δερματολογικό ιατρείο η τελευταία λέξη είναι η εξατομικευμένη εφαρμογή πίλινγκ. «Δεν επιλέγουμε αυστηρά μια ουσία αν το δέρμα του ασθενή αντιμετωπίζει διάφορα θέματα π.χ. είναι μεικτό, έχει μαύρους κύκλους, ουλές ακμής. Μπορεί για λάμψη να κάνουμε μανδελικό σχεδόν σε όλη την επιφάνεια, στις ουλές ακμής τριχλωροξικό οξύ και στους μαύρους κύκλους γαλακτικό». Επομένως, ο συνδυασμός peelings κατά την ίδια εφαρμογή προσφέρει λύση σε πολλά προβλήματα.

drtsiatoura
Αυτές είναι οι νέες τάσεις στην αισθητική ιατρική

Πυκνά μαλλιά και φρύδια

«Οι μη επεμβατικές θεραπείες για την τριχόπτωση συνδυάζουν αυτόλογη μεσοθεραπεία και laser χαμηλής συχνότητας (LLLT). Μελέτες δείχνουν ότι έπειτα από μερικές συνεδρίες αυξάνεται η τριχοφυΐα, ειδικά στην τριχόπτωση σε αρχικό στάδιο» εξηγεί η γιατρός. Το πιο σύγχρονο πρωτόκολλο που παρουσιάστηκε πρόσφατα στο συνέδριο της ISHRS (International Society of Hair Restoration Surgery) στο Σικάγο περιλαμβάνει συνδυασμό laser, PRP, λήψη συμπληρώματος με αμινοξέα και εφαρμογή μινοξιδίλης στο τριχωτό.

Laser για ουλές, ρυτίδες και ακμή

Σβήνει ρυτίδες και ουλές, προσφέρει σύσφιγξη σε ήπια προβλήματα, βελτιώνει την όψη πανάδων και εσχάτως εφαρμόζεται και στην ακμή. Έρευνες δείχνουν ότι  το fractional laser περιορίζει τον πληθυσμό των βακτηρίων και την φλεγμονή. Ωστόσο η μέθοδος συχνά εφαρμόζεται συνδυαστικά με άλλες (πίλινγκ, ειδικά προϊόντα κ.ά).

Εξάλειψη των tattoo

«Την τελευταία χρονιά αυξήθηκε ο αριθμός όσων έρχονται στο ιατρείο με σκοπό να σβήσουν κάποιο τατουάζ. Η διαδικασία αφαίρεσης είναι απλή και γίνεται με εφαρμογή Q switch Nd: Yag laser υπό τοπική αναισθησία (αναισθητική κρέμα ή ενέσιμη ξυλοκαϊνη). Ανάλογα με το βάθος και τα χρώματα του τατουάζ χρειάζονται τουλάχιστον 7 συνεδρίες» καταλήγει η δρ. Τσιατούρα.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria