ΟΙ ΚΕΡΑΙΕΣ ΤΟΥ ΟΤΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΝΑΠΝΟΗΣ ΑΠΟ ΣΠΙΤΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ - OlaDeka

ΟΙ ΚΕΡΑΙΕΣ ΤΟΥ ΟΤΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΝΑΠΝΟΗΣ ΑΠΟ ΣΠΙΤΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ

keraies.eett.gr: Δείτε στον χάρτη πού υπάρχουν κεραίες κινητής σε δήμους

keraies-kinhths-ote-kastoria

Διαδικτυακή ενημέρωση για τα ακριβή σημεία που έχουν τοποθετηθεί κεραίες κινητής τηλεφωνίας και εάν αυτές είναι αδειοδοτημένες ή όχι παρέχει η νέα ενημερωτική πύλη της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

 

Με μία απλή αναζήτηση στην ηλεκτρονική διεύθυνση keraies. eett. gr οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν για τις κατασκευές κεραιών που τους ενδιαφέρουν. Συγκεκριμένα έχουν τη δυνατότητα να εντοπίσουν πού βρίσκονται κεραίες σε ένα δήμο, σε μια γεωγραφική περιοχή (μέσω χάρτη) ή σε μία συγκεκριμένη διεύθυνση και να ενημερωθούν για:

– Τις κατασκευές κεραιών που έχουν αδειοδοτηθεί από την ΕΕΤΤ ή έχουν δηλωθεί στην ΕΕΤΤ.

– Το περιεχόμενο της άδειας ή της δήλωσης όπου αναφέρονται και οι σχετικές εγκρίσεις συναρμόδιων φορέων.

– Το νομοθετικό πλαίσιο και τη διαδικασία βάσει της οποίας αδειοδοτήθηκε.

– Την εταιρία που είναι κάτοχος της κεραίας.

Στην πύλη, η οποία προς το παρόν λειτουργεί πιλοτικά, υπάρχουν πληροφορίες και για το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, τη διαδικασία αδειοδότησης και οι αρμόδιοι φορείς. Στόχος της ΕΕΤΤ είναι η ενίσχυση της διαφάνειας σε θέματα αδειοδότησης κατασκευών κεραιών και η προάσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών με την παροχή υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Screen Shot 2015-09-11 at 3.07.26 PM
ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΡΑΙΟΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΟΤΕ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΕΧΕΙ …ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΜΑΣ, ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ
keraies-kastoria
ΟΙ ΚΕΡΑΙΕΣ ΤΟΥ ΟΤΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΝΑΠΝΟΗΣ ΑΠΟ ΣΠΙΤΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ

ΟΙ ΚΕΡΑΙΕΣ ΤΟΥ ΟΤΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΝΑΠΝΟΗΣ ΑΠΟ ΣΠΙΤΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ 

Αναζητήσαμε στον χάρτη της ΕΕΤΤ τα σημεία κεραιών που υφίστανται στην πόλη της Καστοριάς. Δείτε τα αποτελέσματα. Κατ αρχήν υπάρχουν αρκετές κεραίες που δεν αναφέρουν τη διεύθυνση σε απλά Ελληνικά αλλά κωδικωποιημένα και πρέπει να είναι κάποιος ο Μάρκο Πόλο τεχνοκράτης για να αρχίσει να ψάχνει γεωγραφικά πλάτη και μήκη. Εκείνο όμως που ενώ έχει συνηθίσει το μάτι μας για πολλούς αποτελεί μεγάλο ερωτηματικό, είναι οι εγκαταστάσεις του μεγαλύτερου τηλεπικοινωνιακού φορέα της χώρας (του ΟΤΕ) που με τεράστιες κεραίες βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από οικοδομές στις οποίες μένουν οικογένειες με παιδιά. Δείτε τι γράφει το keraies.eett.gr:

«Η άδεια χορηγήθηκε κατόπιν της με Αριθ. Πρωτ. 33024/13-09-2006 αίτησης. Για την έκδοση της άδειας εφαρμόστηκε το προγενέστερο του Ν.4053/2012 νομοθετικό πλαίσιο, καθώς κατά δήλωση της εταιρίας, η κατασκευή πληρούσε τις προϋποθέσεις του άρθρου 31 του Ν.4053/2012 (νομίμως λειτουργούσες κεραίες).»

Καταλάβατε τι λέει? «…κατά δήλωση της εταιρίας»! Δηλαδή αν η εταιρία δήλωνε ότι παράγει φασόλια θα ήταν αποδεκτό από τους αρμόδιους; Θα μας πείτε αυτός είναι ο νόμος και όλα έγιναν νόμιμα. Χμμ…Και για τον πόλεμο στην Συρία υπάρχουν κανονιστικά πλαίσια (άσχετα αν τηρούνται ή όχι) αλλά δεν ξέρω πόσοι από εσάς θα επιθυμούσατε έναν πόλεμο στη γειτονιά σας όσο νόμιμος κι αν ήταν ή τον έκαναν κάποιοι να φαίνεται ότι είναι. Το πιάσατε ελπίζω. Δείτε λοιπόν και τα …νομιμοποιητικά της συγκεκριμένης περίπτωσης:

8554_F610_4.10.2012_0280010

 

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria