To Stratolaunch έτοιμο για την πρώτη πτήση - OlaDeka

To Stratolaunch έτοιμο για την πρώτη πτήση

stratolaunch-systems-plane

Το Stratolaunch είναι το μεγαλύτερο αεροσκάφος στον κόσμο και θα ξεκινήσει τις πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις του εντός του 2016. 

Πρόκειται για ένα γιγάντιο αεροσκάφος, το οποίο έχει άνοιγμα πτερύγων 116 μέτρα και αποτελεί μία ιδέα του Paul Allen, συνιδρυτή της Microsoft, καθώς και του γνωστού και μη εξαιρετέου υπερ-δραστήριου οραματιστή, Elon Musk.

Οι πρώτες σκέψεις για την κατασκευή του Stratolaunch διαμορφώθηκαν το 2011 και από τότε ξεκίνησαν οι προσπάθειες για την παρουσίασή του. Η εταιρεία Stratolaunch Systems, ανήκει στον Paul Allen και έχει βάλει ως σκοπό της να καταρρίψει τα ρεκόρ στην αεροπλοΐα.

Stratolaunch

Αξίζει να σημειωθεί ότι τo Stratolaunch έχει μεγαλύτερο άνοιγμα φτερών από το Airbus A380 που είναι και το μεγαλύτερο εμπορικό αεροσκάφος στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Το Stratolaunch είναι απαιτητικό στο θέμα των αεροδρομίων, καθώς απαιτεί διάδρομο μήκους 3.6 χιλιομέτρων περίπου για να απογειωθεί.

Αυτό μπορεί να αποτελεί πρόβλημα, καθώς αυξάνει κατά πολύ τις απαιτήσεις σε σχέση με άλλα αεροσκάφη. Στο Stratolaunch υπάρχουν 6 κινητήρες ενός Boeing 747 και μπορεί να μεταφέρει πυραύλους στη στρατόσφαιρα και από εκεί να εκτοξεύονται για την μεταφορά του φορτίου τους σε τροχιά. Το στοιχείο αυτό εκτιμάται ότι θα αποβεί ευεργετικό για το κόστος της εκτόξευσης δορυφόρων και όχι μόνο.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria