Security updates κάθε μήνα για τα Google Nexus - OlaDeka

Security updates κάθε μήνα για τα Google Nexus

Nexus-9-2

H Google αυξάνει το επίπεδο υποστήριξης των συσκευών Nexus με τη διάθεση αναβαθμίσεων για ζητήματα ασφάλειας κάθε μήνα. 

Σύμφωνα με το επίσημο Google Android blog, οι Nexus συσκευές, όπως όλα τα προϊόντα τεχνολογίας είναι ευάλωτες για όσο καιρό δεν έχει διατεθεί κάποιο update, αφού ο ρυθμός με τον οποίο εμφανίζονται οι απειλές, θα μπορούσε κανείς να πει ότι είναι καταιγιστικός. Έτσι, για όσο καιρό καθυστερεί ένα update από τον κατασκευαστή, τόσο πιο ευάλωτος είναι ο ιδιοκτήτης της συσκευής.

Η Google θέλει να το αλλάξει αυτό, τουλάχιστον για τις συσκευές Nexus και έτσι έχει σκοπό να διαθέτει κάθε μήνα over the air updates για τις συσκευές Nexus 4, Nexus 5, Nexus 6, Nexus 7, Nexus 9, Nexus 10 και Nexus Player. Αξίζει να τονιστεί ότι το update του κάθε μήνα δεν θα διορθώνει μόνο κενά ασφαλείας, αλλά θα περιλαμβάνει και διορθώσεις τυχόν bugs που ενδέχεται να εντοπίζονται. 

Μία σημαντική αλλαγή που σηματοδοτείται από την Google με την ανακοίνωση αυτή είναι το γεγονός ότι πλέον δεν ισχύει το 18μηνο της υποστήριξης των παλιών Nexus συσκευών, αλλά το χρονικό διάστημα μετατρέπεται σε δύο έτη υποστήριξης, ενώ η υποστήριξη μέσω των updates θα συνεχίζεται για τουλάχιστον 18 μήνες αφότου μία Nexus συσκευή σταματά να διατίθεται μέσω του Google Play Store.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria