Nvidia: κατέχει το 80% της αγοράς των καρτών γραφικών! - OlaDeka

Nvidia: κατέχει το 80% της αγοράς των καρτών γραφικών!

Στον κόσμο των καρτών γραφικών για PCs οι καταναλωτές έχουν ουσιαστικά δύο επιλογές στα χέρια τους, καθώς είτε θα διαλέξουν μία κάρτα της Nvidia είτε ένα προϊόν που φέρει την σφραγίδα της AMD. Αυτοί είναι οι δύο μεγάλοι παίκτες της βιομηχανίας και η ύπαρξη “τρίτων” κατασκευαστών είναι σχεδόν ανύπαρκτη, για αυτό και σίγουρα ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η θέση που απολαμβάνουν οι δύο μεγάλες κατασκευάστριες εταιρείες στην αγορά.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία της Mercury Research που δημοσιοποιήθηκαν πρόσφατα, η Nvidia αυτή τη στιγμή κατέχει το 82% της αγοράς των καρτών γραφικών, αφήνοντας στην AMD μόλις το 18%! Σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκέντρωσε η Mercury Research και τα οποία τοποθετούν τις δύο εταιρείες “αντιμέτωπες” βλέπουμε ότι μέχρι και το δεύτερο τρίμηνο του 2014, η ψαλίδα μεταξύ τους ναι μεν ήταν μεγάλη (62% για την Nvidia και 38% για την AMD) αλλά όχι… τεράστια όπως είναι αυτή τη στιγμή, όπου η Nvidia έχει σχεδόν εξαφανίσει την AMD. Μετά το δεύτερο τρίμηνο του 2014 η Nvidia πήρε πολύ τα πάνω της και η AMD περιορίστηκε σε “ρόλο κομπάρσου”.

Τα παραπάνω στοιχεία είναι μάλλον ανησυχητικά για το μέλλον της AMD, καθώς η Nvidia φαίνεται αυτή τη στιγμή ότι παίζει μπάλα μόνη της. Ενδεχομένως θα χρειαστούν βαθιές αλλαγές και πιο τολμηρές κινήσεις από την μεριά της AMD, έτσι ώστε να μπορέσει η ιστορική εταιρεία να εξισορροπήσει κάπως την κατάσταση. Άλλωστε το καταναλωτικό κοινό πάντοτε προτιμάει περισσότερες επιλογές και οποιοδήποτε “μονοπώλιο”, μόνο κακό μπορεί να κάνει…

NVIDIA-640x349

 

via

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria