Τι είναι το χημικό peeling; - OlaDeka

Τι είναι το χημικό peeling;

Τι είναι το χημικό peeling;

Τι είναι τα peelings
Το peeling είναι μία τεχνική η οποία χρησιμοποιείται για να βελτιώσουμε την εμφάνιση του δέρματος. Αποσκοπεί στην αφαίρεση των επιφανειακών στοιβάδων του  έτσι ώστε η νέα επιδερμίδα που δημιουργείται,  ποιοτικά είναι πάντα καλύτερη από την προηγούμενη.
Μ΄αυτή τη θεραπεία ένα ειδικό διάλυμα εφαρμόζεται στο δέρμα έτσι ώστε να προκαλέσει την απολέπισή του. Το νέο δέρμα είναι γίνεται πιο απαλό, φωτεινότερο και με λιγότερες ρυτίδες, πανάδες, ουλές ακμής και έντονους πόρους.

Πώς εκτελούνται τα peelings
Τα peelings χωρίζονται σε επιφανειακά, μεσαία και βαθιά.  Όσο πιο βαθύ είναι το peeling τόσο πιο αποτελεσματικό είναι αλλά και ο χρόνος  αποθεραπείας του είναι μεγαλυτερος. Ο δερματολόγος, ανάλογα το πρόβλημα, τον τύπο και την κατάσταση του δέρματος  θα προτείνει ποιό είναι το καλύτερο peeling. Τα διαλύματα που χρησιμοποιούνται συχνότερα είναι  – το γλυκολικό οξύ, οξέα φρούτων, τριχλωροξικό οξύ (TCA), σαλικυλικό οξύ, γαλακτικό οξύ ή φαινόλη –.  Το peeling μπορεί να πραγματοποιηθεί  στο ιατρείο του δερματολόγου σαν μια καθημερινή επίσκεψη. Το ειδικό διάλυμα μπορεί να εφαρμοστεί στο πρόσωπο και το σώμα.  Το δέρμα απολυμαίνεται προσεκτικά, και προστατεύονται τα μάτια και τα χείλη.  Εφαρμοζεται το διαλυμα με ειδικα πινελα ή γαζες. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας οι περισσότεροι ασθενείς αισθάνονται αρχικά τοπικό κνησμό και αμέσως μετά αίσθηση τσουξίματος που διαρκεί λίγα λεπτά. Διαρκεί περίπου 30 λεπτά. Στο σημείο που έγινε η εφαρμογή του διαλύματος παρατηρείται ήπια ερυθρότητα και μετά από λίγες μέρες το δέρμα ξεφλουδίζει.  Αν τα peelings είναι βαθύτερα μπορεί να   παρατηρηθεί μία πιο έντονη ερυθρότητα, καθώς και εμφάνιση καφέ κρουστών οι οποίες εξαφανίζονται μέσα σε διάστημα 7-10 ημερών. Η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες, -στα ελαφριά peelings-  μπορεί να είναι άμεση.
Πότε εκτελούνται τα peelings
Θα πρέπει να αποφεύγονται την περίοδο του καλοκαιριού και τις ήμερες με έντονη ηλιοφάνεια. Για τα βαθύτερα peeling κατάλληλη εποχή είναι από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο. Τα ελαφριά peeling όμως μπορούν να γίνουν και πέραν αυτής της περιόδου. Η χρήση αντηλιακού θεωρείται απαραίτητη τουλάχιστον κατά το χρονικό διάστημα του κύκλου των peelings. Όσον αφορά τα βαθύτερα  peelings, είναι ορθή η παραμονή στο σπίτι για λίγες ημέρες. Πόσα peelings είναι απαραίτητα. Rolex replica Εξαρτάται από την βλάβη που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Αν χρειάζεται μια απλή ανανέωση πρόσωπου, χωρίς προβλήματα ουλών, ρυτίδων ή υπερμελάγχρωσης είναι αρκετές 2-4 συνεδρίες. Αν όμως υπάρχουν ουλές ακμής, μέλασμα ή φωτογηρασμένο δέρμα, οι συνεδρίες μπορούν να αυξηθούν. Ο δερματολόγος είναι κατάλληλος να αποφασίσει τον αριθμό τους χωρίς σε καμία περίπτωση να προκαλέσει υπερευαισθησία στο δέρμα. Τα αποτελέσματα της θεραπείας Ως αποτέλεσμα το δέρμα εμφανίζεται πιο ανανεωμένο και φωτεινό με πολύ καλύτερη υφή. Αφαιρούνται τα νεκρά κύτταρα που δίνουν στο δέρμα κουρασμένη όψη. Βελτιώνεται το χρώμα του δέρματος δίνοντάς του τη φυσιολογική του φρεσκάδα. Αυξάνεται η ελαστίνη και το κολλαγόνο. Η διάρκεια του αποτελέσματος στα βαθιά peeling είναι για όλη τη ζωή όσον αφορά στις ουλές από ακμή ή για αρκετά χρόνια όσον αφορά τα υπόλοιπα προβλήματα. Σε ελαφρύτερα peeling μπορεί κάποιος με περιοδικές εφαρμογές να συντηρεί το αποτέλεσμα.
Αντενδείξεις των peelings
Το χημικό peeling πρέπει να αποφεύγεται από άτομα που:
– Έχουν υποτροπιάζων έρπη
-Ακολουθούν θεραπεία με ισοτρετινοΐνη.
– Το επάγγελμά τους απαιτεί πολύωρη έκθεσή τους στον ήλιο
– Έχουν υψηλό συντελεστή επικινδυνότητας για την εμφάνιση δυσχρωματισμών στο δέρμα: μελαχρινοί, έγκυες γυναίκες και άτομα που λαμβάνουν φάρμακα που επηρεάζουν τη φωτοευαισθησία του δέρματος
– Έχουν μυρμηγκιές
– Έχουν τραύματα σε επούλωση ή έχουν κάνει πρόσφατη ακτινοθεραπεία
– Έχουν ιστορικό χηλοειδών ή ουλών
– Έκαναν κρυοθεραπεία μέσα στον προηγούμενο από τη θεραπεία μήνα
– Έχουν τοπική δερματίτιδα, αλλεργίες και αυτοάνοσα νοσήματα
– Έκαναν πρόσφατα βλεφαροπλαστική, λιποαναρρόφηση, lifting προσώπου, laser resurfacing ή εμφυτεύματα.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria