Την Πέμπτη αποφασίζει η "σκληρή" Φινλανδία για την Ελλάδα - OlaDeka

Την Πέμπτη αποφασίζει η "σκληρή" Φινλανδία για την Ελλάδα

Την Πέμπτη αποφασίζει η

Η Φινλανδία θα εξετάσει τις λεπτομέρειες της συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των διεθνών πιστωτών της για το τρίτο πακέτο στήριξης και θα εκφράσει τη γνώμη της για το θέμα αυτό αύριο Πέμπτη, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Αλεξάντερ Στουμπ.

“Δεν πρόκειται απλώς να επικυρώσουμε την ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία επιτεύχθηκε μια συμφωνία (…). Θα εξετάσουμε τις λεπτομέρειες” είπε ο Στουμπ όταν ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Φινλανδός υπουργός διευκρίνισε ότι το Ελσίνκι θα αποφασίσει την Πέμπτη για τη στάση που θα τηρήσει. Η συμφωνία θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να εγκριθεί από την 25μελή Μεγάλη Επιτροπή του κοινοβουλίου.

Στην ερώτηση για μια πιθανή χρηματοδότηση-γέφυρα της Ελλάδας ο Αλεξάντερ Στουμπ απάντησε ότι αυτό είναι ένα “ενδεχόμενο” που εξετάζεται.

Μολονότι κατά παράδοση η Φινλανδία είναι από τις χώρες που τηρούν σκληρή στάση απέναντι στην Ελλάδα, το Ελσίνκι κατά πάσα πιθανότητα θα εγκρίνει τη συμφωνία. Το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα των Αληθινών Φινλανδών, που διαφωνούσε κατηγορηματικά να δίνονται τα χρήματα των Φινλανδών φορολογουμένων σε προγράμματα βοήθειας προς τις χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν δυσκολίες έχει χαλαρώσει τη στάση του για το θέμα αυτό αφότου προσχώρησε στον κυβερνητικό συνασπισμό τον περασμένο Μάιο. Ο πρόεδρος του κόμματος και υπουργός Εξωτερικών Τίμο Σόινι εξήγησε το περασμένο Σάββατο στο Bloomberg ότι δεν έχει άλλη επιλογή από το να στηρίξει την παροχή βοήθειας στην Ελλάδα γιατί σε διαφορετική περίπτωση ο κυβερνητικός συνασπισμός της Φινλανδίας κινδυνεύει να καταρρεύσει.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria