Πολιτική πατροκτονία η αποπομπή του Ζαν Μαρί Λε Πεν από το Εθνικό Μέτωπο - OlaDeka

Πολιτική πατροκτονία η αποπομπή του Ζαν Μαρί Λε Πεν από το Εθνικό Μέτωπο

Πολιτική πατροκτονία η αποπομπή του Ζαν Μαρί Λε Πεν από το Εθνικό Μέτωπο

«Το Εθνικό Μέτωπο είμαι εγώ». Με αυτή τη συναισθηματική δήλωσε αντέδρασε ο επίτιμος πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου μετά την ανακοίνωση της οριστικής αποπομπής του από το κόμμα που ο ίδιος ίδρυσε.

Ο επίτιμος πρόεδρος του γαλλικού ακροδεξιού κόμματος αποκαθηλώθηκε από τα πολιτικά του τέκνα.

«Το να διώκεσαι από τη διοίκηση του κινήματος που ο ίδιος ίδρυσες και όταν η πρόεδρος αυτού του κινήματος είναι η ίδια σου η κόρη, είναι πιστεύω αρκετά επώδυνο,» δήλωσε ο Ζαν Μαρί Λε Πεν.

Η απόφαση του πολιτικού γραφείου, που ελήφθη μετά την τρίωρη ακρόαση του σχετικά με τις αντισημιτικές δηλώσεις του, είναι οριστική διαγραφή.

Το 2002, οι Γάλλοι ψηφοφόροι κάνουν συντηρητική στροφή, φέροντας το διχασμένο Εθνικό Μέτωπο στον β’ γύρο. Είναι ένας εκλογικός θρίαμβος για τον Ζαν Μαρί Λε Πεν που με 16,86% τρομάζει το πολιτικό σύστημα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το 2011 την προεδρία του κόμματος αναλαμβάνει η κόρη του Μαρίν Λε Πεν.
Η κρίση στις σχέσεις μεταξύ νυν και πρώην προέδρου, κόρης και πατέρα, δεν αργεί να έρθει στο προσκήνιο.

Με το βλέμμα στραμμένο στις προεδρικές εκλογές του 2017, η Μαρίν Λε Πεν επιθυμεί να λειάνει το ακροδεξιό προφίλ του κόμματος που ίδρυσε ο πατέρας της το 1972. Επιδιώκει ένα όσο το δυνατόν ευρύτερο άνοιγμα στον κεντροδεξιό χώρο ώστε να δει την πρωτιά με 24% των ευρωεκλογών να εκτινάσσεται και να την οδηγεί στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria