Πέθανε η χαράκτρια Άρια Κομιανού - OlaDeka

Πέθανε η χαράκτρια Άρια Κομιανού

Πέθανε η χαράκτρια Άρια Κομιανού

«Έφυγε» από τη ζωή πριν λίγες μέρες η χαράκτρια Άρια Κομιανού, σε ηλικία 77 ετών, μετά από μακρά νοσηλεία σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Η Άρια Κομιανού, με καταγωγή από την Κέρκυρα, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1938. Σπούδασε χαρακτική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, στο εργαστήριο του Κώστα Γραμματόπουλου, και παράλληλα τυπογραφία.

Έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 20 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει συμμετάσχει σε πλήθος ομαδικών εκθέσεων, μεταξύ των οποίων πολλές πανελλήνιες.

Τον Απρίλιο του 2013 εγκαινιάστηκε στην Κέρκυρα το Ίδρυμα Χαρακτικής που φέρει το όνομά της, προσφορά της ίδιας στον τόπο καταγωγής της. Σκοπός του ιδρύματος η μελέτη και η προαγωγή της χαρακτικής, σε συνδυασμό με τη διαφύλαξη και την ανάδειξη του πλούσιου και πολυβραβευμένου έργου της, που περιλαμβάνει χαρακτικά, πορτρέτα και ex-libris.

Έργα της Άριας Κομιανού βρίσκονται σε πολλές τοπικές και διεθνείς Πινακοθήκες και Μουσεία σε όλο τον κόσμο, καθώς και σε πολλές ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Επίσης, εργάστηκε ως καθηγήτρια χαρακτικής σε σχολεία και τεχνικές σχολές και έχει εικονογραφήσει πολλά βιβλία.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα γίνει σήμερα (Δευτέρα 3/8) το απόγευμα στον Άγιο Παντελεήμονα Ιλισσού, ενώ η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί αύριο (4/8) στην Κέρκυρα.

 

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria