Ο Χαϊκάλης, οι υπόνοιες για διατήρηση off-shore και οι βολές από τη ΝΔ - OlaDeka

Ο Χαϊκάλης, οι υπόνοιες για διατήρηση off-shore και οι βολές από τη ΝΔ

Απαντήσεις δίνει ο πρώην υφυπουργός κοινωνικών ασφαλίσεων για τις κατηγορίες που τον θέλουν να διατηρεί off-shore εταιρία και να καλείται να δώσει εξηγήσεις στον υφυπουργό Επικρατείας Παναγιώτη Νικολούδη

xaikalis

 

Ερωτηματικά για το ενδεχόμενο πρώην υπουργός της απερχόμενης κυβέρνησης να εμπλέκεται στην off-shore προκάλεσε η ερώτηση που διατυπώνουν 18 βουλευτές της ΝΔ για την υπόθεση. Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης απεύθυναν την ερώτησή τους στον υφυπουργό Επικρατείας Παναγιώτη Νικολούδη και φρόντισαν να “κοινοποιήσουν” σε αυτή και τον υφυπουργό σε θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παύλο Χαϊκάλη.

“Για το ζήτημα, το πράγματι ελεγκτέο, σχετικά με το αν μέλος της κυβέρνησης «διατηρεί off shore εταιρία» απαντήσαμε άμεσα, νόμιμα και όχι με λόγια αλλά με πράξεις, αφού στείλαμε αίτημα στο αποκλειστικά αρμόδιο όργανο ελέγχου μιας τέτοιας συμπεριφοράς και μάλιστα ελέγχου, όχι απλώς ενός συγκεκριμένου μέλους (που έτσι κι αλλιώς δεν προσδιοριζόταν), αλλά όλων των μελών της κυβέρνησης” απαντά στην επιστολή του ο κ. Νικολούδης σημειώνοντας ουσιαστικά πως διέταξε τη διερεύνηση για όλο το υπουργικό συμβούλιο. “Από το σημείο αυτό και μετά είναι τουλάχιστον παράλογο να ζητάει κανείς εξηγήσεις από τον Υπουργό Επικρατείας, για το αν αργεί ή όχι ο έλεγχος εκ μέρους της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής. Όλοι γνωρίζουν και οφείλουν να γνωρίζουν ότι η Βουλή ελέγχει τους Υπουργούς και όχι το αντίθετο”΄συμπληρώνει ο κ. Νικολούδης.

Χαϊκάλης: Συνεργαζόμουν με εταιρία, αλλά δεν ήταν off-shore

Μετά τη στόχευση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, αλλά και τις πληροφορίες που θέλουν τον κ. Χαϊκάλη να επικοινωνεί τηλεφωνικά με τον ίδιο τον κ. Νικολούδη, ο Παύλος Χαϊκάλης τοποθετήθηκε επί του θέματος στον ΣΚΑΙ. Διέψευσε τις καταγγελίες ότι διατηρούσε off-shore, σημειώνοντας πάντως πως συνεργαζόταν με εταιρία με έδρα τη Λευκωσία. Όπως σημείωσε ο κ. Χαϊκάλης δεν πρόκειται για off-shore, είναι απολύτως νόμιμη βάσει των προδιαγραφών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν πραγματοποιεί τριγωνικές συναλλαγές. «Αν η εταιρεία ήταν στη Γερμανία, θα γινόταν αυτή η κουβέντα;», διερωτήθηκε ο κ. Χαϊκάλης.

Στη συνέχεια ο κ. Χαϊκάλης τόνισε ότι η σχέση του με την εταιρεία περιοριζόταν στην έκδοση παραστατικών και μόνο για την περίοδο 2008 έως 2011, ενώ έκτοτε έχει διακόψει κάθε συνεργασία μαζί της. Σημέιωσε δε, πως η συνεργασία αφορούσε προτάσεις που είχε για συμμετοχή σε ταινίες και διαφημίσεις στην Κύπρο, προσθέτοντας πως η ελληνική νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων είναι ανεπαρκής.

Όσο για τις κατηγορίες ότι δεν δηλώθηκε η δραστηριότητα αυτή στο πόθεν έσχες του υπουργού, σύμφωνα με το ΣΚΑΙ ο κ. Χαϊκάλης σημείωσε πως ενημέρωσε τον κ. Νικολούδη πως δεν το ανέφερε καθώς είχε τερματίσει τη συνεργασία του με την εταιρία εδώ και τέσσερα χρόνια.

 

 

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria