Η 'όλη ΝΔ' σε εκλογική πανστρατιά - OlaDeka

Η 'όλη ΝΔ' σε εκλογική πανστρατιά

Οι γαλάζιοι καλλιεργούν κλίμα αισιοδοξίας για νίκη και επισείουν το φάντασμα της ακυβερνησίας, με σκληρή κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα επιμονή στην εθνική συνεννόηση, ως βάση για την επομένη των εκλογών.

Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα κράτησε τρεις ώρες και έγινε μία πρώτη συζήτηση για τη στρατηγική και τις περιοδείες. Ακόμη όμως αναζητείται ένα κεντρικό ισχυρό δίλημμα- σύνθημα, καθώς όλοι συμφώνησαν πως χρειάζεται η ΝΔ να καταθέσει και θετικές προτάσεις πέρα από την καταγγελία (που οπωσδήποτε θα κάνει) των πεπραγμένων ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το πρόγραμμα περιοδειών και η καμπάνια θα ετοιμαστούν μόλις κλειδώσουν και οι κάλπες. Ήδη πάντως συμφωνήθηκε ότι εκτός από τον πρόεδρο, την επικράτεια θα σαρώσουν και τα στελέχη, με κάθε έναν να αναλαμβάνει και απο μία περιφέρεια.

Σε δηλώσεις της μετά τη συνεδρίαση η κ.Μπακογιάννη επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ. “Την ωρα που η παγκόσμια οικονομία βυθίζεται,  η ανασφάλεια φουντώσει, ζούμε τη μεγαλύτερη κρίση μετά την κατάρρευση της Lehman brothers, θα κλείσουν σε τρεις μέρες δύο μήνες απο τα capital controls, οι Έλληνες άλαλοι παρακολουθούν τον καυγά ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ 1 και τον ΣΥΡΙΖΑ 2”, ανέφερε μεταξύ άλλων τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι είναι ώρα να καταλάβουμε που βρισκόμαστε.

Στην ερώτηση πως της φάνηκε που συμμετείχε ξανά σε κομματικό όργανο, η κ.Μπακογιάννη άφησε αιχμές για την προηγούμενη ηγεσία και ταυτόχρονα έδωσε μήνυμα ενότητας σε αυτή τη μάχη: “Πρέπει να πω ότι συγκινήθηκα. Είναι χαρά μου να ανταποκρίνομαι στο κάλεσμα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για την πανστρατιά όλων των στελεχών”.

Σκληρή κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ άσκησε και ο κ.Χατζηδάκης δηλώνοντας πως σε αυτη την πραγματικά εξαιρετικά κρίσιμη διεθνή οικονομική συγκυρία “η Ελλάδα δεν θα πάει μπροστά με τα πειράματα της δραχμής ή με πολιτικούς που είναι σε vertigo και σε σύγχυση”. Τόνισε ότι η χώρα μας θα πάει μπροστά με την Ευρώπη και με κοινή λογική. Δήλωσε επίσης ότι η ΝΔ αγωνίζεται για τη νίκη και εκτίμησε πως όσοι βγάζουν πρόωρα συμπεράσματα είναι πολύ πιθανό να διαψευστούν καθώς, συμπλήρωσε, “τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ κοστίζουν στον Έλληνες φορολογούμενους και εμείς θα μιλήσουμε με ξεκάθαρες προγραμματικές θέσεις που θα δίνουν ελπίδα”.

Αισιόδοξος δήλωσε και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: “Η ΝΔ με πρωτοφανή συσπείρωση θα δώσει με επιτυχία και αισιοδοξία τον εκλογικό αγώνα με στόχο να είναι πρώτο κομμα και να πάρει το μπόνους των 50 εδρών” και πρόσθεσε: “Ο λαός δεν θα επιλέξει τον άπειρο και λίγο κ. Τσιπρα να διαχειριστεί αλλη μια φορά μια τοσο δύσκολη συγκυρία”, πρόσθεσε ο βουλευτής της ΝΔ.

Η ΝΔ έχει φυσικούς συμμάχους την επομένη των εκλογών σε αντίθεση με τον κ.Τσίπρα που έχει μόνο τους ΑΝΕΛ, δήλωνε εν τω μεταξύ ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Σκαϊ.

Γαλάζιες πηγές έλεγαν: “Με σύνεση ψυχραιμία και ομογενοποιημένο πολιτικό λόγο θα προχωρήσουμε στις εκλογές. Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα παρουσιάσουμε το σχέδιο διακυβέρνησης με συγκεκριμένες προτάσεις για τα προβλήματα που απασχολούν τους Έλληνες πολίτες, όχι μονο στα οικονομικά αλλά και σε όλους τους άλλους τομείς (ασφάλεια, παιδεία, υγεία κλπ)”

Από αύριο ξεκινάει το πρώτο κύμα της καμπάνιας μέσω social media και διαδικτύου. Τα σποτ όταν προκηρυχθούν οι εκλογές.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria