«Αφανισμό» των Εργατικών βλέπει ο Μπλερ αν εκλεγεί ο αριστερός Κόρμπιν - OlaDeka

«Αφανισμό» των Εργατικών βλέπει ο Μπλερ αν εκλεγεί ο αριστερός Κόρμπιν

«Αφανισμό» των Εργατικών βλέπει ο Μπλερ αν εκλεγεί ο αριστερός Κόρμπιν

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο πρώην ηγέτης των Εργατικών Τόνι Μπλερ, επιχειρώντας να αποτρέψει μια αριστερή στροφή του κόμματος.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας εμφανίστηκε ιδιαίτερα αιχμηρός στο ενδεχόμενο την ηγεσία του κόμματος να αναλάβει ο Τζέρεμι Κόρμπιν δηλώνοντας: πως «το κόμμα προχωρά με κλειστά μάτια και χέρια δεμένα προς το γκρεμό».

Κάλεσε τα μέλη των Εργατικών «να απορρίψουν πολιτικές του παρελθόντος,» ενώ προειδοποίησε πως «το κόμμα κινδυνεύει με αφανισμό» αν εκλεγεί στην ηγεσία του ο ακροαριστερός Κόρμπιν.

Ο 66χρονος Κόρμπιν που επιδιώκει επιστροφή στις σοσιαλιστικές ρίζες, διατηρεί το προβάδισμα στις προτιμήσεις των μελών των Εργατικών, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις. Με το 53% των ερωτηθέντων να δηλώνουν πως τον προτιμούν, έχει κερδίσει 10 μονάδες μέσα σε ένα μήνα. Πρόκειται, κάτα κύριο λόγο, για νέα μέλη που γράφτηκαν στο κόμμα μετά τις εκλογές του Μαΐου και την έναρξη διαδικασιών διαδοχής.

Ο ανθυποψήφιός του, Άντι Μπέρναμ συγκεντρώνει το 21% των προτιμήσεων.

Το Εργατικό Κόμμα, που προσπαθεί να βρει τον βηματισμό του μετά την βαριά ήττα του περασμένου Μαΐου, θα εκλέξει τον νέο του ηγέτη στις 12 Σεπτεμβρίου.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria