Άκρως ικανοποιητική η ανταπόκριση των ΚΕΠ του δήμου Φλώρινας για την υλοποίηση του προγράμματος για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης - OlaDeka

Άκρως ικανοποιητική η ανταπόκριση των ΚΕΠ του δήμου Φλώρινας για την υλοποίηση του προγράμματος για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης

Τα ΚΕΠ του Δήμου Φλώρινας ανταποκρίθηκαν ικανοποιητικά στον υποστηρικτικό τους ρόλο, που τους ανατέθηκε από το αρμόδιο Υπουργείο για την εφαρμογή του προγράμματος αντιμετώπισης της Ανθρωπιστικής κρίσης που «έτρεξε» σχετικά γρήγορα.
Κανείς δεν ξεχνά τις ατέλειωτες ουρές στα ΚΕΠ της επικράτειας – το ίδιο συνέβαινε και στα ΚΕΠ του Δήμου μας – για να υποβάλλουν την αίτησή τους, στο πρόγραμμα του ν. 4320/2015 για τη λήψη μέτρων και την αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης και της Ακραίας Φτώχειας, μήπως και τελικώς εγκριθούν για να μπορούν να έχουν μια προπληρωμένη κάρτα τροφίμων, επιδότηση ενοικίου και δωρεάν επανασύνδεση κομμένου ηλεκτρικού ρεύματος ή δωρεάν παροχή 1200 kwh ανά τετράμηνο.
Οι παραπάνω παροχές, σύμφωνα και με το πρόγραμμα, θα αποδοθούν αναδρομικά από 01/04/2015 και έχουν ημερομηνία λήξης την 31/12/2015, που μάλλον θα ξανα-υποβληθούν οι αιτήσεις για ένταξη σε παρόμοια προγράμματα ή με κάποιον τρόπο θα παραταθούν τα υφιστάμενα – ισχύοντα.
Στα ΚΕΠ του Δήμου μας υποβλήθηκαν συνολικά 934 αιτήσεις που αφορούσαν είτε και τις τρεις παροχές, είτε δύο από αυτές και κυρίως το ρεύμα και την κάρτα σίτισης. Σύμφωνα με τα στοιχεία, όσον αφορά την δωρεάν παροχή ρεύματος, την έλαβαν τελικώς 282 ωφελούμενοι του προγράμματος που είχαν κάνει αίτηση στα ΚΕΠ ενώ την προπληρωμένη κάρτα για δωρεάν προμήθεια τροφίμων την έλαβαν 518 δικαιούχοι. Την επιδότηση ενοικίου την έλαβαν μόνο 90 δικαιούχοι του Δήμου μας.
Μέχρι σήμερα, από τα ΚΕΠ του Δήμου μας έχει ολοκληρωθεί, σχεδόν, η διαδικασία παράδοσης των καρτών αλληλεγγύης της Εθνικής Τράπεζας σε 470 εγκεκριμένους δικαιούχους. Οι εναπομείναντες καλούνται να προσέλθουν στα ΚΕΠ του Δήμου που υπέβαλλαν την αίτηση, ώστε να παραλάβουν τις κάρτες τους το συντομότερο δυνατόν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το προσωπικό των ΚΕΠ του Δήμου Φλώρινας, κατέβαλλε προσπάθεια πέραν του δυνατού, καλύπτοντας τα κενά που εμφανίζονταν με αστραπιαίες εσωτερικές μετακινήσεις, με μείωση των καλοκαιρινών τους αδειών και κάποιες μέρες με αύξηση του ωραρίου τους, προκειμένω να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες που δημιούργησε η ζήτηση του προγράμματος.
Με πρωτοβουλία της Τράπεζας Πειραιώς στο πλαίσιο του νόμου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και για την ανακούφιση των οφειλετών-πελατών της που διαθέτουν πλέον πολύ χαμηλό εισόδημα εξαιτίας της κρίσης, η Διοίκηση της Τράπεζας αποφάσισε να προχωρήσει άμεσα σε πρόγραμμα διαγραφής ή προνομιακής ρύθμισης των οφειλών των οικονομικά αδύναμων πελατών της, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Συγκεκριμένα: 1. Διαγράφει το 100% των συνολικών οφειλών μέχρι 20.000 ευρώ, για όλα τα Καταναλωτικά Δάνεια και τις Πιστωτικές Κάρτες. 2. Παγώνει τα Στεγαστικά Δάνεια και διαγράφει τους τόκους για όσο διάστημα οι δικαιούχοι υπάγονται στις διατάξεις του Νόμου 4320/2015. Στο πρόγραμμα αυτό της Τράπεζας Πειραιώς εντάσσονται οι δικαιούχοι του Νόμου 4320/2015, όσοι δηλαδή πληρούν τα σχετικά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για την ένταξή τους στο Νόμο. Πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους θα δίδονται και από τα καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.piraeusbank.gr
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την λήψη μέτρων και την αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης και της Ακραίας Φτώχειας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα ΚΕΠ του Δήμου μας.
Υπενθυμίζουμε ότι το Ωράριο Λειτουργίας των ΚΕΠ της πόλης μας είναι : ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08:00 – 20:00 και ΣΑΒΒΑΤΟ 08:00 – 14:00, ενώ των αποκεντρωμένων ΚΕΠ του Δήμου ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07:30 – 15:30.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria