Με λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα η Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Καστοριάς.

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Το πρωί τελέσθηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην οποία ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, με τη συμμετοχή των Εφημερίων του Ιερού Ναού Αρχιμ. Στεφάνου Σχοινά και Πρωτ. Φωτίου Λεβέντη και των Διακόνων Ιακώβου και Γεωργίου.

Κατά τη διάρκεια του Κοινωνικού ο Αρχιμ. Στέφανος ανέγνωσε την εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου επί τη εορτή της Κοιμήσεως, κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος αναφέρεται στην Παναγία και σημειώνει μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά : «Ας αφήσουμε τα κλειδιά της πατρίδος μας στην Παναγία».

MHTROPOLI 15AYGOUSTOS

Ο Σεβασμιώτατος δανεισμένος έναν φοβερό λόγο του Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού αναφέρει γιατί τιμούμε και μακαρίζουμε το πρόσωπο της Παναγίας. Είναι για μας, ως μητέρα του Θεού ημών, «ευλογίας πηγή και πάντων των αγαθών υπάρχει ανάβλυσις».

MHTROPOLH 15AYGOUSTOS2

Καταφεύγουμε σ αυτήν που πόνεσε και έγινε τραυματίας του θείου Νυμφίου της, που γεύθηκε την ρομφαία του Συμεών και την οξεία οδύνη, όταν είδε προσηλωμένο στο ξύλο του Σταυρού τον Υιό της.

MHTROPOLH 15AYGOYSTOS3

Ακουμπάμε σ αυτήν, σύμφωνα με την σώζουσα Παράδοση του Γένους μας, με τις υποθήκες και τις προτροπές των Αγίων μας, πιάνοντας το χέρι της, για να μας οδηγήσει ως Οδηγήτρια στην Βασιλεία των Ουρανών και να μεσιτεύσει για την σωτηρία μας εν τη ημέρα της Κρίσεως, καταλήγει ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ.

MHTROPOLH 15AYGOYSTOS4

Να σημειώσουμε ότι πλήθος πιστών χριστιανών κατέκλυσε τον Καθεδρικό Ναό της Καστοριάς, ενώ χαρακτηριστική ήταν η μεγάλη προσέλευση στο Ποτήριο της Ζωής, μεταλαμβάνοντας των Αχράντων Μυστηρίων.

MHTROPOLH 15AYGOYSTOS5

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria