ΕΘΝΟΣ:40.000 θεατές χόρεψαν στο Νεστόριο! - OlaDeka

ΕΘΝΟΣ:40.000 θεατές χόρεψαν στο Νεστόριο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ – ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΠΑΡΑΛΕΝΕ ΛΙΓΟ ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ?

RIVER-PARTY

Στην Καστοριά περιέργως δεν έβρεξε κανένα βράδυ και το πρόγραμμα εκδηλώσεων του River Party ολοκληρώθηκε απρόσκοπτα. Οι διοργανωτές δηλώνουν απόλυτα ικανοποιημένοι από την παρουσία περίπου 40.000 επισκεπτών και θεατών των συναυλιών, που από την Τρίτη μέχρι και χθες παρακολούθησαν 48 καλλιτέχνες στις σκηνές του φεστιβάλ και παράλληλα συμμετείχαν σε αθλητικές και άλλες δραστηριότητες. Το γεγονός επισήμαναν και αρκετοί ερμηνευτές επί σκηνής, λέγοντας «και σήμερα ο καιρός μάς έκανε τη χάρη», ενώ πολλοί αναφέρθηκαν και στην οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας.

«Ολα αυτά τα άσχημα που συμβαίνουν και βιώνουμε όλοι μας τον τελευταίο καιρό, είχαν προβλεφθεί. Ο Νικόλας Ασημος είχε μεταξύ άλλων και προφητικό ρόλο μέσα από τη μουσική του. Είμαι από αυτούς που ”χτίσαμε” το River Party και οφείλουμε όλοι να το στηρίζουμε και παράλληλα να στηρίζουμε όλα τα φεστιβάλ και τις συναυλίες. Γιατί αυτά είναι η πιο αυθεντική αντεπίθεση στη φασιστική και ηλίθια τηλεόραση» είπε το βράδυ της Παρασκευής, κατά τη διάρκεια της συναυλίας του, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου. Το φετινό River Party είχε εξαγγελθεί αρχικά για τις 29 Ιουλίου, αλλά η τραπεζική αργία το μετέθεσε για την περασμένη εβδομάδα. Πολλοί διαμαρτυρήθηκαν για τη μετάθεση των ημερομηνιών, ζητώντας πίσω τα χρήματα που έδωσαν για την αγορά των εισιτηρίων, καθώς δεν μπορούσαν να αλλάξουν την άδειά τους.

Πρέσπες με απουσίες
Την ίδια ώρα, χωρίς επίσημη πολιτική εκπροσώπηση -λόγω των πολιτικών εξελίξεων δεν παραβρέθηκαν, όπως είχαν δεσμευτεί, ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ούτε και ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης- και με τον λιγότερο κόσμο των τελευταίων χρόνων, άνοιξαν το Σάββατο οι εκδηλώσεις Πρέσπες 2015.

40.000 θεατές χόρεψαν στο Νεστόριο

Η δυνατή νεροποντή που συνεχιζόταν μέχρι αργά το απόγευμα του Σαββάτου και οι χαμηλές θερμοκρασίες αποθάρρυναν αρκετούς να μεταβούν στο νησάκι του Αγίου Αχιλλείου όπου παρουσιάστηκε η παράσταση «Αρχαίο Αίμα» σε παραγωγή των Πρεσπών και σκηνοθεσία Σοφίας Σπυράτου, ενώ ακολούθησε συναυλία της Σαββίνας Γιαννάτου και των Primavera en Salonico.

40.000 θεατές χόρεψαν στο Νεστόριο

Οι αντίξοες καιρικές συνθήκες μετέθεσαν κατά μία μέρα τις εκδηλώσεις και αντί για Παρασκευή και Σάββατο, αυτές έγιναν Σάββατο και Κυριακή.

Αρκετοί κάτοικοι της περιοχής αψήφησαν την υγρασία και το κρύο και μετέβησαν στο νησάκι του Αγίου Αχιλλείου, όπου παρακολούθησαν μια παράσταση με σπαράγματα από την αρχαία τραγωδία, σε επιλογή κειμένων του Κώστα Γεωργουσόπουλου.

Οι Πρέσπες 2015 ολοκληρώθηκαν χθες στο κεντρικό πάρκο της Φλώρινας, με συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου και τους Ηρώ Σαΐα και Ζαχαρία Καρούνη.

ΜΑΡΙΑ ΡΙΤΖΑΛΕΟΥ
[email protected]

 

ETHNOS

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria