Αλλαγές στη φορολογία Ι.Χ. - Όλα όσα θα πρέπει να ξέρεις με τα νέα μέτρα - OlaDeka

Αλλαγές στη φορολογία Ι.Χ. – Όλα όσα θα πρέπει να ξέρεις με τα νέα μέτρα

Οι αλλαγές στη φορολογία που αφορούν τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, τους επαγγελματίες αλλά και τον κλάδο μεταφορών γενικότερα…

Φόρος πολυτελείας: Αυξάνεται αναδρομικά και θα ισχύσει για τις δηλώσεις που υποβάλλονται αυτό το διάστημα (για το 2014) ο νέος φόρος πολυτελείας ο οποίος διαμορφώνεται από το 10% στο 13% επί του ποσού της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης για Ι.Χ. άνω των 2.500 κ.ε.. Παραμένει ο συντελεστής 5% στα αυτοκίνητα με κυβισμό έως και 2.500 κ.εκ.. Θυμίζουμε πως ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης αφορά αυτοκίνητα με ηλικία έως 10 ετών.
Ασφάλιση οχημάτων: Αυξάνεται από 10% σε 15% ο φόρος στα συμβόλαια ασφάλισης αυτοκινήτου, οπότε θα αυξηθεί σημαντικά το τελικό κόστος του ασφαλιζόμενου.

Εισιτήρια ΜΜΜ – Ταξί: Αυξάνονται τα εισιτήρια όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς και τα κόμιστρα των ταξί, καθώς οι αστικές συγκοινωνίες και οι μεταφορές πάνε και αυτές σε ποσοστό ΦΠΑ 23%.

ΦΠΑ στα νησιά: Θα καταργηθεί η έκπτωση 30% και θα αυξηθεί ο ΦΠΑ από 16% σε 23%. Αυτό σημαίνει πως οι κάτοικοι νησιών θα αγοράζουν ότι αφορά το αυτοκίνητο αρκετά ακριβότερα πλέον.

Απελευθέρωση των μεταφορών: (παραμένει αδιευκρίνιστο το τι και το πώς).

Αγροτικό diesel: Κατάργηση της επιδότησης στο αγροτικό diesel, οπότε θα αυξηθεί η τιμή του πετρελαίου που χρησιμοποιούν οι αγρότες.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria