To Wi-Fi της NASA δεν καταναλώνει ενέργεια - OlaDeka

To Wi-Fi της NASA δεν καταναλώνει ενέργεια

nasa-wifi

To Jet Propulsion Laboratory της NASA συνεργάζεται με ερευνητές του Πανεπιστημίου UCLA για την δημιουργία ενός Wi-Fi chip που δεν καταναλώνει μεγάλα ποσά ενέργειας. 

H NASA αναγνωρίζει τη σημασία που έχει η χρήση του Wi-Fi σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά θέλει να το κάνει όσο το δυνατόν λιγότερο ενεργοβόρο. Σύμφωνα με το Digital Trends, το πρωτοποριακό chip πάνω στο οποίο δουλεύουν οι ερευνητές, είναι κατά 1000 φορές λιγότερο απαιτητικό σε ενεργειακούς πόρους σε σχέση με τα συμβατικά chip που χρησιμοποιούνται για την ασύρματη δικτύωση.

Εκτιμάται ότι το chip της NASA είναι ικανό να μεταφέρει δεδομένα σε ταχύτητες που θα φτάνουν τα 330 Mbps, πράγμα που σημαίνει ότι η μεταφορά περιεχομένου High Definition θα γίνεται πολύ γρήγορα και με ευκολία. Η βασική αρχή πάνω στην οποία λειτουργεί το εν λόγω chip είναι η κωδικοποίηση των δεδομένων με δυαδικό τρόπο με αντανάκλαση της ενέργειας στη μία κατάσταση και απορρόφηση της στην άλλη. Η κατανάλωση ενέργειας μειώνεται με αυτόν τον τρόπο δραματικά.

Η NASA θα είναι η πρώτη που θα χρησιμοποιήσει σε πραγματικές συνθήκες τη νέα αυτή τεχνολογία, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε σύντομα και άλλες συσκευές να τη χρησιμοποιούν. Σε κάθε περίπτωση, αποτελεί μία ενδιαφέρουσα εξέλιξη στον τομέα της σπατάλης των ενεργειακών πόρων.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria