Ο Ευρωσκεπτικισμός και η γούνα (του Βασίλη Λ. Κωνσταντίνου) - OlaDeka

Ο Ευρωσκεπτικισμός και η γούνα (του Βασίλη Λ. Κωνσταντίνου)

Ο Ευρωσκεπτικισμός και η γούνα (του Βασίλη Λ. Κωνσταντίνου)

Έχω την αίσθηση ότι κανένας δεν μπορεί να προβλέψει τις επιλογές της Αγγλίας. Είναι μεγάλη και παλιά χώρα με παράδοση και επιτυχίες σε πολλούς τομείς και μια τάση απομονωτισμού που έχει γίνει αποδεκτή για ιστορικούς λόγους από πολλούς. Όσο η Ευρώπη προχωρά τόσο γιγαντώνεται η Γερμανία. Εκεί είναι το πρόβλημα.

Κανένας Άγγλος δεν μπορεί να αποδεχθεί αυτό το στάτους. Όμως όπως σε κάθε γάμο έτσι και εδώ. Εύκολα μπαίνεις δύσκολα βγαίνεις. Γι αυτό θα δούμε πολύ “παιχνίδι” από μέρους τους στο μέλλον. Σε ένα σημείο πρέπει να σταθούμε και ίσως βοηθηθούμε από τον προβληματισμό τους και τις δράσεις τους. Αποδείχθηκε σ΄ό λη την Ευρώπη ότι υπάρχει στους ψηφοφόρους δυσαρέσκεια. Αν δεν προλάβουμε αυτό το κίνημα θα γίνει τσουνάμι και θα μας πνίξει. Και η μεν Αγγλία ίσως μπορεί να σταθεί μόνη της.

Εμείς όμως; Οι μικρές χώρες; Μπορούμε ξαφνικά να ζήσουμε με παρόμοιο επίπεδο ζωής γυρίζοντας στο κράτος έθνος; Προσωπικά πιστεύω όχι. Εκτός από τους ανώτατους αξιωματούχους και την κάστα που διαχειρίζεται το ταμείο του κράτους οι υπόλοιποι θα χάσουν πολλά .Γιατί σήμερα υπάρχουν πολλές δικλίδες ασφαλείας και δεν μπορεί εύκολα μια ομάδα να καπελώσει τις άλλες. Για να προλάβει όμως η Ευρώπη την διάσπασή της πρέπει να αναγνωρίσει την σημερινή πραγματικότητα.

Οι εκλογές που πρόσφατα έγιναν δεν άγγιξαν τον πυρήνα του προβλήματος. Για αυτό μας αφορά και εμάς και πρέπει να παρακολουθούμε είναι η στάση τους απέναντι στην παραχώρηση αρμοδιοτήτων προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τι κρατάμε τι δίνουμε γιατί το δίνουμε και τι αποτέλεσμα είχαμε. Μια συνεχής επεξήγηση και σεβασμός στον καθένα που απ’ αυτήν την παραχώρηση πλήττεται και βγαίνει από την παραγωγή .Γιατί μπορεί τα μέτρα των Βρυξελλών να είναι άψογα αλλά η επί μέρους εφαρμογή τους να διαλύει μια τάξη ένα κλάδο!

Ειδικά στην Καστοριά έχουμε θέμα με την γούνα. Δεν πρέπει να το ξεχνούμε .Πρέπει να είμαστε κοντά να παρακολουθούμε τα βήματα τους νόμους που ψηφίζονται τις συμμαχίες που μας συμφέρουν .Γιατί η γούνα έχει κόντρα πολλά κόμματα και ομάδες και ήδη σε κάποια κράτη έχει εξοβελιστεί. Και καλά αυτά τα κράτη έχουν εναλλακτικές δράσεις.

Εμείς τι έχουμε; Που θα κατευθυνθεί ο κόσμος; Γι αυτό και ο πυρήνας του προβληματισμού των Άγγλων μας αφορά. Οι τακτικισμοί τους και τα τερτίπια τους όχι. Άλλωστε και να καταναλώσουμε φαιά ουσία αποκλείεται να τους εξηγήσουμε. Αν τους καταλάβουμε θα το αλλάξουν. Θέλουν να είναι ιδιαίτεροι.

Υγ .Εδώ και χρόνια ασχολούμαι με την Ευρώπη. Έχω γράψει επανειλημμένα. Είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας ευρωπαίος Δεν είμαι από αυτούς που πρόσφατα ασχολούνται μαζί της για πολιτικά παιχνίδια.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria