EuroWorking Group: «Όχι» στην παράταση - Αποσύρεται η πρόταση των θεσμών - OlaDeka

EuroWorking Group: «Όχι» στην παράταση – Αποσύρεται η πρόταση των θεσμών

EuroWorking Group: «Όχι» στην παράταση - Αποσύρεται η πρόταση των θεσμών

Την ώρα που η Βουλή αποφασίζει για δημοψήφισμα στην Ελλάδα, το Euroworking Group εισηγείται στο eurogroup απόσυρση των μέτρων και όχι παράταση του
προγράμματος…

EWG: Τι εισηγείται στο Eurogroup.

Την ώρα που η Βουλή αποφασίζει για δημοψήφισμα στην Ελλάδα, το Euroworking Group εισηγείται στο Eurogroup απόσυρση των μέτρων και όχι παράταση του προγράμματος.

Παράλληλα, αντιμέτωπος με καταιγισμό ερωτήσεων από τους συναδέρφους του ΥΠΟΙΚ, αναμένεται να βρεθεί ο Γιάνης Βαρουφάκης στο σημερινό Eurogroup, αναφέρει το Bloomberg.

Σύμφωνα με τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η συνεδρίαση του Euroworking Group είχε δραματική κατάληξη για την Ελλάδα. Οπως αποφασίστηκε, η παράταση του ελληνικού προγράμματος μέχρι το δημοψήφισμα που ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά το χθεσινό διάγγελμά του απορρίφθηκε. Αυτό ουσιαστικά αφήνει τη χώρα μας στον «αέρα» από την Τρίτη 30η Ιουνίου που ολοκληρώνεται το πρόγραμμα. Οπως έγινε γνωστό, οι θεσμοί αποσύρουν την πρόταση που είχαν θέσει στο Eurogroup αφήνοντας χωρίς περιεχόμενο το δημοψήφισμα. Ο λόγος τώρα περνάει στο Eurogroup, το οποία συνεδριάζει αυτή την ώρα, παίρνοντας της σκυτάλη από τα τεχνικά κλιμάκια.

Χαρακτηριστική του κλίματος που θα επικρατήσει στην συνάντηση, είναι η δήλωση του Edward Scicluna, του υπουργού οικονομικών της Μάλτας: “Πηγαίνουμε στο σημερινό Eurogroup με έναν πολύ μακρύ κατάλογο ερωτήσεων για τον Γιάνη Βαρουφάκη και θέλουμε καθαρές απαντήσεις από αυτόν”.

Συνέχισε δε αναρωτώμενος αν σήμερα θα υπάρξει κάποια συμφωνία, για την οποία τελικά θα κληθεί να αποφασίσει ο Ελληνικός λαός.


“Φαίνεται ότι θα έχουμε περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων την Δευτέρα”, δηλώνει ο Guntram Wolff, διευθυντής του Bruegel group. “Θεωρείται απίθανο ότι η ΕΚΤ θα συνεχίσει να παρέχει ρευστότητα μέσω του ELA, ως εκ τούτου τα capital controls καθίστανται επιτακτική ανάγκη”.

 financialbox
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria