Πρώτο βραβείο στο “Φεστιβάλ Ελληνικού Θεάτρου” για τον Καστοριανό σκηνοθέτη Κώστα Μητράκα - OlaDeka

Πρώτο βραβείο στο “Φεστιβάλ Ελληνικού Θεάτρου” για τον Καστοριανό σκηνοθέτη Κώστα Μητράκα

Πρώτο βραβείο στο “Φεστιβάλ Ελληνικού Θεάτρου” για τον Καστοριανό σκηνοθέτη Κώστα Μητράκα
Ο Καστοριανός θεατρικός σκηνοθέτης και ηθοποιός Κώστας Μητράκας στοΦεστιβάλ Ελληνικού Θεάτρου στην Αθήνα απέσπασε το πρώτο βραβείο για την παράσταση

“Εκκλησιάζουσες” του Αριστοφάνη την οποία σκηνοθέτησε.
Η Πραξαγόρα αγανακτισμένη από την πολιτική κατάσταση της Αθήνας, αποφασίζει να συγκεντρώσει τις γυναίκες της πόλης και να τις πείσει να μεταμφιεστούν σε άντρες προκειμένου να πάρουν την εξουσία στα χέρια τους. Οι μεταμφιεσμένες γυναίκες καταφέρνουν να αποκλείσουν τους άντρες από την εκκλησία του Δήμου και τελικά να επικρατήσουν, εφαρμόζοντας τις δεσμεύσεις τους. Όμως, το σχέδιό τους στην εφαρμογή του παρουσιάζει κάποια προβλήματα…

Συζυγικοί καβγάδες, ιδεολογικές διαφορές πρόθυμων και απρόθυμων πολιτών, ερωτευμένοι νέοι που εμποδίζονται από τους νέους νόμους και τρεις γριές έτοιμες να διεκδικήσουν τα νομοθετημένα σεξουαλικά δικαιώματά τους, συνθέτουν τη νέα κοινωνική κατάσταση της Αθήνας.

Άλλοτε με βαθιά πολιτική ματιά και άλλοτε με ακραία φάρσα, ο Αριστοφάνης βρίσκει αφορμή από τις γυναίκες και παρουσιάζει στο λαό της Αθήνας μια ουτοπία κοινοκτημοσύνης που τελειώνει με ένα ιδιότυπο ξεφάντωμα.

Το Κέντρο Κλασικού Δράματος και Θεάματος δημιούργησε μία παράσταση σημερινή όσο και αρχαία, κωμική όσο και τρομακτική σε μία ουτοπία που κάτι μας θυμίζει.

Ταυτότητα Παράστασης:

Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη

Απόδοση: Διονύσης Χριστόπουλος

Σκηνοθεσία: Κώστας Μητράκας

Μουσική: Μανώλης Χατζηγεωργίου

Σκηνικά – Κοστούμια: Σοφία Μάκου, Μαρία Σιαβίκη

Κίνηση: Βίβιαν Μεσσήνη

Φωτογραφίες: Άντζυ Αυγέρη

Παίζουν:

Ανδρέας Ζαχαριάδης (Χρέμης, Γριά Β) Αργυρώ Λογαρά (Γυναίκα Γ, Γριά Α, Υπηρέτρια, Χορός), Σοφία Μάρκου (Άντρας, Χορός), Κώστας Μητράκας (Άντρας, Γριά Γ), Φένια Μπινιάρη (Γυναίκα Α, Κοπέλα, Χορός) Μαρία Σιαβίκη (Γυναίκα Β, Χορός), Αναστασία Τζανάτου (Χορός, Κυρήκαινα), Μανώλης Χατζηγεωργίου (Βλέπυρος), Διονύσης Χριστόπουλος (Πραξαγόρα, Παλικάρι)

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria