Η μετριοπαθής δήλωση του Αντώνη Σαμαρά λίγο πριν αναχωρήσει από την Καστοριά - OlaDeka

Η μετριοπαθής δήλωση του Αντώνη Σαμαρά λίγο πριν αναχωρήσει από την Καστοριά

Η μετριοπαθής δήλωση του Αντώνη Σαμαρά λίγο πριν αναχωρήσει από την Καστοριά

Δε συμφωνεί με την πρωτοβουλία του Σταύρου Θεοδωράκη να ζητήσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος αναχώρησε εσπευσμένα από την Καστοριά χθες το βράδυ, μετά τις δραματικές εξελίξεις των Βρυξελλών.

«Χρειάζεται ψυχραιμία», είπε σε συνεργάτες του επιστρέφοντας στην Αθήνα εκφράζοντας ανοιχτά την ανησυχία του για το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί κλίμα αναταραχής στην αγορά και στο τραπεζικό σύστημα σε περίπτωση που δεν υπάρξει καθαρό μυαλό και το πολιτικό προσωπικό της χώρας δείξει ότι βρίσκεται σε πανικό μετά τα όσα έγιναν στη βελγική πρωτεύουσα.

Μέχρι αργά χθες το βράδυ στη Λ. Συγγρού υπήρχε η εικόνα – πληροφόρηση πως ο κ. Τσίπρας δεν συζητά επί του παρόντος το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών και όπως έλεγαν στενοί συνεργάτες του κ. Σαμαρά, η ΝΔ θα αποφασίσει για το πως θα κινηθεί ανάλογα με τις εξελίξεις και αφού πρώτα μιλήσει ο πρωθυπουργός.

Πριν αναχωρήσει από την Καστοριά, ο πρόεδρος της ΝΔ, επέλεξε να κάνει μια μετριοπαθή δήλωση με την οποία άφηνε ακόμη ανοιχτό το παράθυρο συμφωνίας με τους εταίρους ακόμη και την ύστατη στιγμή.

«Ελπίζω να υπάρχουν θετικά νέα και τα πράγματα να πάνε καλά. Πιστεύω ότι και την τελευταία στιγμή λύση μπορεί και πρέπει να υπάρξει» τόνισε ο κ. Σαμαράς θέλοντας έτσι όχι μόνο να αποδραματοποιήσει τα νέα από το μέτωπο των διαπραγματεύσεων, αλλά και να δείξει ότι την πιο κρίσιμη ώρα για την πορεία της χώρας εκφράζει τη «φωνή της λογικής», επιμένοντας ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία αρκεί η κυβέρνηση να έχει αποφασίσει πως θέλει να διασφαλίσει την απρόσκοπτη πορεία της χώρας εντός του ευρώ.

Νωρίτερα, πάντως, στην ομιλία του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε επικρίνει με σφοδρότητα την κυβέρνηση Τσίπρα, λέγοντας, ουσιαστικά, πως με τους έως τώρα χειρισμούς της έχει βάλει τη χώρα να «φλερτάρει» ανοιχτά με το Grexit και την επιστροφή στη δραχμή.

Σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς θα κάνει παρέμβαση προκειμένου να πιέσει και πάλι την κυβέρνηση να προχωρήσει σε συμφωνία με τους εταίρους, προκειμένου η χώρα να αποφύγει τα χειρότερα.

Σε άλλη «γραμμή» Ντόρα, Κυριάκος

Σε διαφορετική «γραμμή» κινήθηκαν από χθες το βράδυ μόλις άρχισαν να γίνονται γνωστές οι λεπτομέρειες των συζητήσεων από τις Βρυξέλλες, η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και οι δυο με διαφορά ελάχιστων ωρών, μέσω του twitter, τάχθηκαν υπέρ της πρότασης για τη σύγκλιση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών. Με την κ. Μπακογιάννη, μάλιστα, να «υπογράφει» η ίδια το μήνυμά που ανέβηκε στον προσωπικό της λογαριασμό:

Σήμερα πρέπει να πάρουμε απόφαση για εθνική συνεννόηση! Άμεση ανάγκη για συμβούλιο πολιτικών αρχηγών ΑΥΡΙΟ το πρωί! ΝΜ

Απαραίτητη έστω και τώρα σύσκεψη πολιτικών αρχηγών υπό τον ΠτΔ. Να μπουν στο τραπέζι ισοδύναμα μέτρα περικοπής δαπανών αντί αύξησης φόρων.

real.gr

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria