ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΓΟΥΝΑΣ, ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ:ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Αρχική » Διάφορα » ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΓΟΥΝΑΣ, ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ:ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ANAKOINΩΣH ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΓΟΥΝΑΣ, ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου μας(29/5), το σωματείο μας συμμετέχει

στο Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 11/6, στις 7:30μμ, απέναντι από τη Νομαρχία Καστοριάς. Πρέπει η απάντηση του εργατικού κινήματος απέναντι στο νέο μνημόνιο που υπογράφει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να είναι σαφής. Όχι άλλες θυσίες του λαού, όχι άλλα βάρη στις πλάτες για τα επόμενα 40-50 χρόνια. Δε θα αποπληρώνουμε εμείς τα δάνεια των καπιταλιστών.

Όλοι στον αγώνα! Ενάντια στα νέα μνημόνια, στις νέες αντιλαϊκές συμφωνίες. Προετοιμασία για απεργία σε κάθε γουναράδικο! Για να μην παρθούν νέα μέτρα, για να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι. Τώρα είναι η ώρα να ακουστεί η φωνή μας δυνατά, μαχητικά, να διεκδικήσουμε:
  • Κατάργηση των αντεργατικών νόμων,
  • Κάλυψη όλων των απωλειών,
  • Αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας
  • Ουσιαστική προστασία όλων των ανέργων
  • Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα.
Να αποτρέψουμε τη νέα αντιλαϊκή συμφωνία που ετοιμάζουν κυβέρνηση και δανειστές, τα νέα αντεργατικά μέτρα που περιλαμβάνουν στα σχέδια τους.
Σε κανένα εργάτη δεν πρέπει να πιάσει τόπο η αναμονή, ο συμβιβασμός και ο φόβος που σπέρνουν για να στρώσουν το έδαφος στη νέα συμφωνία, η άθλια προπαγάνδα τους και η δραματοποίηση για να φέρουν το νέο μνημόνιο με τα χαράτσια και τη φοροληστεία να αυξάνονται, να κάνουν μοντέρνες για την εργοδοσία τις Συλλογικές Συμβάσεις, να πάνε μετά τα 67, ίσως και μετά τον τάφο, τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης με νέα μείωση στις κύριες συντάξεις εντός 2-3 μηνών όπως «προέβλεψε» ο κ. Μητρόπουλος.
Η όποια διαπραγμάτευση στα πλαίσια της ΕΕ και του εκμεταλλευτικού δρόμου και η όποια ανάπτυξη αφορά την ανάκαμψη της κερδοφορίας τους, είναι από χέρι αντεργατική – αντιλαϊκή. Γι’ αυτό ονομάζουν ρεαλιστική την πρόταση της κυβέρνησης, τα νέα αντεργατικά μέτρα. Κριτήριο τους είναι να  γεμίζουν τα σεντούκια των δανειστών και των μονοπωλιακών ομίλων.
Το «κοινό σπίτι» της ΕΕ για τα μονοπώλια και τους εργαζόμενους δεν υπάρχει. Είναι από τη μια οι σφετεριστές του μόχθου και του ιδρώτα των εργαζομένων που ζουν στις βίλες και έχουν εξασφαλίσει και τα δισέγγονα τους και από την άλλη οι εργαζόμενοι που βιώνουν την ανασφάλεια, την φτώχια και την ανεργία, αυτή είναι η σύγκρουση ανάμεσα σε δύο διαφορετικούς κόσμους.
Η κοροϊδία τους χτύπησε κόκκινό, έχουν το θράσος να μας λένε ότι «γλυτώσαμε τα χειρότερα» για να μπορέσουν να περάσουν αναίμακτα τα νέα αντεργατικά τους σχέδια. Να μην το επιτρέψουμε. Επιδίωξη τους είναι οι εργαζόμενοι να χειροκροτούν ή να μείνουν με τα χέρια σταυρωμένα στο σφίξιμο της θηλιάς στο λαιμό τους από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, να συναινούν στην ένταση και διαιώνιση της εκμετάλλευσης, όπως κάνει αυτή την περίοδο ο νέος κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός.
Να πάρουν την απάντηση που τους πρέπει με οργάνωση και αγώνα, με δυνάμωμα της ταξικής πάλης.
Η διέξοδος για εμάς βρίσκεται στην ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, το χτίσιμο της λαϊκής συμμαχίας με τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή αγροτιά, τις γυναίκες και τη νεολαία των λαϊκών στρωμάτων, για άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα έχει ως κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.
ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ. ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ
Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια