Δήμος Καστοριάς: “Θα ολοκληρωθεί το αποχετευτικό της Κολοκυνθούς” - OlaDeka

Δήμος Καστοριάς: “Θα ολοκληρωθεί το αποχετευτικό της Κολοκυνθούς”

Δήμος Καστοριάς: “Θα ολοκληρωθεί το αποχετευτικό της Κολοκυνθούς”

Το αποχετευτικό έργο του οικισμού Κολοκυνθούς είναι μέρος της μελέτης όπου περιλαμβάνει τις περιοχές Καλοχωρίου, Μεσοποταμίας, Κολοκυνθού και Τσάκωνης, με σύνδεση και μεταφορά ακαθάρτων στα αντλιοστάσια Μανιάκων Αγίας Τριάδας. Το εκτελεί κοινοπραξία εργολάβων, ενώ στην παρούσα φάση μέχρι την ολοκλήρωση, ανάδοχος είναι ο κ. Ρούβας.

Οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Καστοριάς ήδη επεξεργάζονται σχέδιο ανακεφαλαιωτικού πίνακα από αυξομειώσεις ποσοτήτων, οι οποίες προέκυψαν, κατά βάση, από λανθασμένες προμετρήσεις της μελέτης, με αποτέλεσμα την οικονομική αδυναμία ολοκλήρωσης του έργου.

Στο σύνολο του δικτύου των 11.400 μέτρων περίπου, τα 1.700 μέτρα αγωγών – σωληνώσεων δεν μπορούν να ολοκληρωθούν. Παράλληλα. λόγω πάλι λάθους μελετών και σχεδιασμού, δεν είναι δυνατή η ολοκλήρωση των αποκαταστάσεων, αφού έπρεπε να γίνουν απαραιτήτως εργασίες τις οποίες δεν προέβλεπε η μελέτη. Οι Τεχνικές υπηρεσίες έχουν στείλει ΑΠΕ προς την διαχειριστική και στην περίπτωση που υπάρχει θετική απάντηση θα γίνει η αποκατάσταση των τομών, διαφορετικά θα μετατεθεί για το έτος 2016.

Για τα 1700 μέτρα αγωγών τα οποία μένουν εκτός , σχεδιάζεται προγραμματική σύμβαση με την ΔΕΥΑΚ για την πραγματοποίηση και ολοκλήρωση του έργου το 2016.

Kωτούλας Δημήτριος

Αντιδήμαρχος Καστοριάς

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria