Η ενημέρωση για την τράπεζα εθελοντών δοτών Μυελού των Οστών (αναλυτικό ρεπορτάζ) - OlaDeka

Η ενημέρωση για την τράπεζα εθελοντών δοτών Μυελού των Οστών (αναλυτικό ρεπορτάζ)

Η ενημέρωση για την τράπεζα εθελοντών δοτών Μυελού των Οστών (αναλυτικό ρεπορτάζ)

Σημαντική επιστημονική εκδήλωση από έξι συλλόγους και το κλιμάκιο του συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», με στόχο τη δημιουργία τράπεζας εθελοντών Δοτών Μυελού των οστών στην Καστοριά

Τις δυνάμεις τους ένωσαν έξι σύλλογοι της περιοχής μας με ένα κοινό σκοπό το όραμα ελπίδας. Με μπροστάρη τον σύλλογο Μαζί σου πραγματοποίησαν διήμερες εκδηλώσεις με στόχο τη δημιουργία Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

Οι σύλλογοι που συμμετείχαν σε αυτό το πρωτοποριακό για την πόλη μας εγχείρημα ήταν η Εταιρία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό/Δ.Α.Δ Νομού Καστοριάς, ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση κατά πλάκας Καστοριάς καθώς και οι πολιτιστικοί σύλλογοι της πόλης μας: Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος «Σπασμένο ρόδι», Όμιλος πολιτιστικής ανάπτυξης Καστοριάς «Μύησις» και ο πολιτιστικός σύλλογος «Αθανάσιος Χριστόπουλος»

Φιλοδοξία σύμφωνα με τους διοργανωτές είναι η «Τράπεζα» να αποτελέσει τον «πυρήνα» του κοινωνικού ιστού που σε περιόδους δύσκολες, όπως αυτή, κρίνεται αναγκαία όσο ποτέ η αρωγή προς τους συνδημότες μας.

Να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος της Καστοριάς

Η εκστρατεία εθελοντισμού & ενημέρωσης που έλαβε χώρα στις 12 & 13 Ιουνίου υλοποιήθηκε σε δυο μέρη, στο πρώτο μέρος κλιμάκιο του συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», από την Αθήνα πραγματοποίησε το απόγευμα στο κτήριο στο αμφιθέατρο της περιφερειακής ενότητας Καστοριάς ημερίδα ενημερωτικού χαρακτήρα για την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, ενώ από το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» στα ξύλινα σπιτάκια δίπλα από το σιντριβάνι στο Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας έγινε η λήψη δειγμάτων.

Σκοπός αυτής της ενδιαφέρουσας επιστημονικής εκδήλωσης σύμφωνα με την πρόεδρο του συλλόγου Μαζί σου κ. Στέλλα Ζυμπίδου ήταν να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος της Καστοριάς και να συμμετέχει σε θέματα υγείας. « Πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι κάτι σημαντικό γίνεται».

Σε έναν αγώνα ευαισθητοποίησης και δημιουργίας για τράπεζα στην Καστοριά, έκανε λόγο ο πρόεδρος της εταιρείας τουρισμού της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και συμπαραστάτης όλης αυτής της διαδικασίας κ Παναγιώτης Κόττας. «Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει στον τόπο μας Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών», ήταν τα λόγια του .

Όπως δήλωσε η πρόεδρος του συλλόγου Αθανάσιος Χριστόπουλος κ. Άννα Χατζηλεοντιάδου στόχος όλου αυτού εγχειρήματος είναι εκτός από τη διαδικασία της πρώτης λήψης του δείγματος, να καταφέρουν να εκπαιδευτούν και άτομα από την περιοχή ούτως ώστε όταν φύγει το κλιμάκιο από το όραμα ελπίδας να υπάρχουν αντικαταστάτες. Να μπορούν» ενημέρωσε η κ Χατζηλεοντιάδου «να γίνονται κλιμάκια σε όλο το νόμο και κατά διαστήματα να γίνεται λήψη δείγματος μυελού των οστών έτσι ώστε αυτό να μην σταματήσει εδώ, αυτή μας η ενέργεια αλλά να υπάρξει το επόμενο διάστημα και συνέχεια».

Ελπίζουμε στο μέλλον να είναι δίπλα μας σε αυτές τις προσπάθειες αλληλεγγύης

Στην τοποθέτηση της η πρόεδρος της εταιρίας προστασίας ατόμων με αυτισμό νομού Καστοριάς κ. Αριστούλα Ζαγκα, ανέφερε: «Εκπροσωπώ ένα παρά πολύ ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας μας και δε θα μπορούσαμε να μην συμμετέχουμε σε αυτή την εκδήλωση. Έχουμε» υποστήριξε, «κάνει κάλεσμα και στους υπόλοιπους συλλόγους της Καστοριάς να συμπορευτούν μαζί μας σε αυτή την εκδήλωση. Δυστυχώς αυτή τη χρονική στιγμή δεν ανταποκρίθηκαν. Ελπίζουμε στο μέλλον να είναι δίπλα μας για αυτές τις προσπάθειες αλληλεγγύης προς του συμπολίτες μας και τους συνανθρώπους μας».

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Σύλλογος «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δημιουργήθηκε το 2012. Αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα προσφοράς ιατρικής, ψυχικής και κοινωνικής φροντίδας του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» προς τα παιδιά που πάσχουν από σοβαρά νοσήματα και τις οικογένειές τους.

Δώρα Κωτσοπούλου

Εφημερίδα ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria