Προσλήψεις 2.417 ανέργων σε φορείς του Πολιτισμού και του Τουρισμού

Αρχική » Διάφορα » Προσλήψεις 2.417 ανέργων σε φορείς του Πολιτισμού και του Τουρισμού

Προσλήψεις 2.417 ανέργων σε φορείς του Πολιτισμού και του Τουρισμού

Προσλήψεις 2.417 ανέργων για 5 μήνες στους φορείς του υπουργείου Πολιτισμού, αλλά και στον τομέα το Τουρισμού, προβλέπει η επόμενη φάση της κοινωφελούς εργασίας, και μάλιστα με αυξημένη πριμοδότηση για τους μακροχρόνια ανέργους άνω των 45 ετών.

Η προκήρυξη για την έναρξη υποβολής των αιτήσεων ανακοινώνεται εντός των επόμενων ημερών. Στο υπουργείο Πολιτισμού θα γίνουν 2.323 προσλήψεις, ενώ για τον τομέα του Τουρισμού θα προσληφθούν τελικά 94 άτομα.

Το πρόγραμμα προβλεπόταν αρχικά να καλύψει 3.600 θέσεις, αλλά η τελική κατανομή έγινε με ευθύνη των συναρμόδιων υπουργείων για λιγότερες θέσεις.

Ως αντιστάθμισμα στον ανασχεδιασμό του προγράμματος, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, βελτίωσε ορισμένα κριτήρια για ανέργους άνω των 45 ετών, ώστε να επωφελούνται περισσότερο οι άνεργοι μεγαλύτερης ηλικίας, αλλά και για άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ) όπως και για γονείς παιδιών με αναπηρία.

Σύμφωνα με την τελική εισήγηση του προγράμματος, για τους ανέργους ηλικίας άνω των 45 ετών προβλέπεται η μοριοδότησή τους με 40 μόρια, όταν στην προηγούμενη πρόσκληση για την κοινωφελή εργασία στους δήμους η μοριοδότηση για την ίδια ηλικιακή ομάδα ήταν 25 μόρια.

Προβλέπεται η ενίσχυση με 15 μόρια στους ανέργους οι οποίοι παρουσιάζουν αναπηρία σε ποσοστό από 50 % και άνω.

Προβλέπεται επίσης η πριμοδότηση με 10 επιπλέον μόρια στους ανέργους με παιδιά, ανήλικα ή ενήλικα, με ποσοστό αναπηρίας από 67% και άνω. Οι άνεργοι της συγκεκριμένης κατηγορίας θα λαμβάνουν και τα μόρια με βάση το κριτήριο ύπαρξης ή μη ανήλικων τέκνων.

Οι αιτήσεις των εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα του ΟΑΕΔ θα υποβληθούν αποκλειστικά ηλεκτρονικά στον Οργανισμό αμέσως μετά τη δημοσίευση της πρόσκλησης.

Υπενθυμίζεται ότι οι θέσεις εργασίας θα είναι διάρκειας πέντε μηνών με πλήρη ασφάλιση και καθαρή αμοιβή 495 ευρώ για τους άνω των 25 ετών και 431 ευρώ για τους κατω των 25.


Ελεύθερος Τύπος 
Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια