Ανακοίνωση του ΤΣ Καστοριάς της ΚΝΕ για τις φοιτητικές εκλογές - OlaDeka

Ανακοίνωση του ΤΣ Καστοριάς της ΚΝΕ για τις φοιτητικές εκλογές

Ανακοίνωση του ΤΣ Καστοριάς της ΚΝΕ για τις φοιτητικές εκλογές
Την Τετάρτη 13 Μάη πραγματοποιήθηκαν οι φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές, στις οποίες χιλιάδες φοιτητές μαζί με τα μέλη της ΚΝΕ έδωσαν τη μάχη, στήριξαν και ενίσχυσαν τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής ΚΣ, αναδεικνύοντάς την πανελλαδικά, με άνοδο, σε δεύτερη δύναμη σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Σε 34 Συλλόγους η ΠΚΣ αναδεικνύεται σε πρώτη δύναμη. Στο ΤΕΙ Καστοριάς διατήρησε και φέτος τις δυνάμεις της, επιβεβαιώνοντας ότι υπάρχει μια κρίσιμη μάζα

σπουδαστών που εμπιστεύεται τις θέσεις και τη δράση της ΚΝΕ, μια κρίσιμη μάζα που θέλει να βάλει φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική και να τιμωρήσει αυτούς που τόσα χρόνια μας κλέβουν τη ζωή.

Στις φοιτητικές εκλογές στο ΤΕΙ της Καστοριάς αναδείχθηκε ακόμη πιο έντονα ο αντιδραστικός ρόλος των άλλων δυνάμεων. Η παράταξη της ΝΔ, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, με το γνωστό “αποφασίζουμε και διατάζουμε”, θέλησε να φιμώσει τη φωνή των σπουδαστών που ψήφισαν την ΠΚΣ ώστε να έχει θέση στο Δ.Σ λέγοντας χαρακτηριστικά δια στόματος πρώην προέδρου της ΟΝΝΕΔ Καστοριάς και άλλων, «θα βγάλουμε δυο, τρία  άκυρα ψηφοδέλτια στην ΠΚΣ και θα πάρουμε την έδρα τους!!!»Δηλαδή ο εκφυλισμός σε όλο του το μεγαλείο. Αποκορύφωμα των ξεδιάντροπων πρακτικών τους και του αντικομμουνισμού ήταν η επίθεση στα μέλη της ΚΝΕ.
Αυτοί που χρόνια τώρα έχουν διαλύσει το φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα, που δε σέβονται καμία απόφαση της ΕΦΕΕ και ΕΣΕΕ. Και πώς να τις σέβονται άλλωστε, αφού αυτοί είναι υπαίτιοι που έχει να λειτουργήσει από το 1997 (Χαρακτηριστικό είναι ότι κάθε χρόνο μόνο οι αντιπρόσωποι της ΠΚΣ εμφανίζονται). Πρόκειται γι’ αυτούς που στήνουν τη δική τους εφορευτική επιτροπή, αντί να υπάρχει ένας από κάθε παράταξη -απόφαση που τηρείται στους περισσότερους συλλόγους- και μας εγκαλούν και για λοιδωρία. Αλλά είναι ξεκάθαρο γιατί θέλουν μια εφορευτική με 4(!) μέλη της ΔΑΠ και 1 της ΠΑΣΠ… 
Στόχος τους, ως παράταξη της ΝΔ, να σβήσουν τη μόνη φωνή που αποκαλύπτει την αντιλαϊκή πολιτική που υπηρετούν, την πολιτική που θέλει να φορτώνει την καπιταλιστική κρίση στο λαό για να βγαίνουν λάδι οι μονοπωλιακοί όμιλοι, την πολιτική που κούρεψε 180.000.000 ευρώ από τα ιδρύματα για να αποπληρωθεί ένα χρέος που κανείς μας δεν δημιούργησε με αποτέλεσμα να μην ξέρουμε αν θα μπορούμε να σπουδάσουμε την επόμενη χρονιά, την πολιτική που μειώνει όλο και περισσότερο τη χρηματοδότηση των ιδρυμάτων με αποτέλεσμα να πηγαίνει περίπατο η έννοια της μέριμνας, η σίτιση και στέγαση των φοιτητών απαιτεί βαρύ πορτοφόλι με αποτέλεσμα να σταματούν ή να μην ξεκινούν καν τις σπουδές τους όλο και περισσότερα παιδιά φτωχών λαικών οικογενειών. Την πολιτική που κάνει μπίσνα την εκπαίδευση, για να θησαυρίζουν οι επειχηρηματίες κόβοντάς την και ράβοντάς την στα μέτρα τους, δίνοντας την προοπτική της ανεργίας, των πεντάμηνων της δουλειάς χωρίς δικαιώματα στους απόφοιτους των σχολών. Την πολιτική των πρακτικών με ένα κομμάτι ψωμί για να ανακυκλώνουν οι επιχειρήσεις τους πρακτικάριους και να μεγιστοποιούν τα κέρδη τους. Αυτοί είστε! πιστοί υπηρέτες τους παντού σε ΑΕΙ και ΤΕΙ όπως και εδώ, μαζί με το ξαδερφάκι σας την ΠΑΣΠ, υπερασπίζοντας ό,τι πιο σάπιο και ακριβώς για αυτό σάπιες είναι και οι πρακτικές που ακολουθείτε. 
Γνωρίζουμε ότι ο συσχετισμός παραμένει αρνητικός όμως να είστε σίγουροι ότι τελικά θα μπείτε μαζί με το σάπιο σύστημα που υπηρετείτε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας έχοντας παίξει τον πιο βρώμικο ρόλο, να είστε σίγουροι ότι τα παιδιά των φτωχών λαϊκών οικογενειών ακόμη και αν εγκλωβίζονται σήμερα με τις σημειώσεις, τις εξόδους στα κλαμπάκια κ.ο.κ ακόμη και αν πείθονται με τον ρεαλισμό σας και σας ψηφίζουν, θα σας γυρίσουν την πλάτη και θα προτάξουν τις σύγχρονες ανάγκες τους. Εμείς θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να αποκαλύψουμε τον ρόλο σας. Η ΚΝΕ θα δυναμώσει τις προσπάθειες και την ολόπλευρη παρέμβασή της με επίκεντρο το τι διδάσκεται και για ποιο σκοπό στο έδαφος των οξυμένων προβλημάτων, ενιαία και συνδυασμένα με τους όρους σπουδών και την προοπτική των φοιτητών. Για την παραπέρα ισχυροποίηση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, με μαχητικούς συλλόγους, δυναμώνοντας τη γραμμή της αντεπίθεσης.
 Καστοριά, 18 Μαΐου 2015
Το Τομεακό Συμβούλιο Καστοριάς της ΚΝΕ  

(Τόνια Σαλβαρίνα, Γραμματέας του ΤΣ Καστοριάς της ΚΝΕ, 6979597586)
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria