Παράνομη και αλόγιστη συλλογή αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών στον Γράμμο (φωτογραφίες) - OlaDeka

Παράνομη και αλόγιστη συλλογή αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών στον Γράμμο (φωτογραφίες)

Παράνομη και αλόγιστη συλλογή αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών στον Γράμμο (φωτογραφίες)

Ξεριζώνουν προστατευόμενα είδη αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών και τα πουλάνε σε ξένες φαρμακοβιομηχανίες

Διαστάσεις τείνει να λάβει η παράνομη συλλογή αρωματικών φυτών και φαρμακευτικών φυτών στην περιοχή του Γράμμου.
Αλβανοί εισέρχονται παράνομα στην περιοχή του Γράμμου και ξεριζώνουν προστατευόμενα είδη αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών και τα πουλάνε στην Αλβανία σε Γερμανικές φαρμακοβιομηχανίες για ένα μεροκάματο. Αφού κατέστρεψαν ότι υπάρχει στην περιοχή τους τώρα κάνουν το ίδιο και στην περιοχή του Γράμμου χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός υπεύθυνου είτε αυτός λέγεται Δασική υπηρεσία είτε λέγεται Αστυνομία είτε Βουλευτές Περιφερειακοί και Δημοτικοί « άρχοντες» παρά τις κατά καιρούς καταγγελίες που έχουν γίνει.
Σήμερα επισκεφτήκαμε την περιοχή του Γράμμου με μια ομάδα φίλων ερευνητών που ασχολούνται με την καταγραφή σπάνιων φυτών στην Ελλάδα προκειμένου να τους δείξουμε ένα φυτό το οποίο είχε να βρεθεί από την δεκαετία του 1940. Κατά την διάρκεια τις επίσκεψης στην περιοχή του χωριού Γράμμος συναντήσαμε ομάδες Αλβανών ανενόχλητες να μαζεύουν φυτά και να τα φορτώνουν σε μουλάρια προκειμένου να τα μεταφέρουν στην χώρα τους .
Άραγε θα αντιδράσει κάποιος επιτέλους για να σταματήσει αυτή η ανεξέλεγκτη καταστροφή άραγε θα προστατεύσουμε κάποτε αυτό που μας χάρισε η φύση απλόχερα; Ή θα αφήσουμε τον Γράμμο αυτό το περήφανο βουνό να καταστρέφεται .

Χρήστος Τόσκος

Κοινοποίηση
recurring
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria