Καστοριά: Η απάντηση της ΟΝΝΕΔ στην ΚΝΕ - OlaDeka

Καστοριά: Η απάντηση της ΟΝΝΕΔ στην ΚΝΕ

Καστοριά: Η απάντηση της ΟΝΝΕΔ στην ΚΝΕ
”Για μας στη Ρωσία ο κομμουνισμός είναι ένα ψόφιο σκυλί, ενώ για κάποιους στη Δύση είναι ένα ζωντανό λιοντάρι.” Αλεξάντρ Σολζενίτσιν, 1918-2008, Ρώσος συγγραφέας, Νόμπελ 1970

Απαντώντας στις αληθοφανείς αιτιάσεις και ακατάσχετες ψευδολογίες της ΚΝΕ Καστοριάς θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής αυτονόητα, γιατί η φράση ‘’τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται’’ δεν ισχύει για τους σεβαστούς μας αντιπάλους.

1ον: Το γεγονός της ύπαρξης οργανωτικής αυτονομίας μεταξύ των επιπέδων εντός του ευρύτερου παραταξιακού πλαισίου, ουδέποτε απεκρύφθη, όπως ούτε το γεγονός, ότι η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αποτελεί την έκφραση των αξιών που διέπουν μια ιστορική παράταξη στον φοιτητικό κόσμο, αλλά με μια στοιχειώδη και προσεκτικότερη παρατήρηση του ακρωνυμίου θα μας απάλλασσαν από περιττές διευκρινίσεις. Επίσης, το να ασκούνται κατηγορίες υποταγής σε κομματικούς φορείς από αυτούς που είναι πλήρως υποταγμένοι και αποτελούν τους πιο διαπρύσιους θιασώτες του πιο σκληρού ‘’δημοκρατικού συγκεντρωτισμού’’ και τυφλής κομματικής αφοσίωσης, είναι οι τελευταίοι που θα περίμενε κανείς να ακούσει.

2ον: Η ελεύθερη διακίνηση ιδεών ποτέ δεν απαγορεύθηκε εντός του χώρου του Τ.Ε.Ι. και αψευδής απόδειξη είναι η ακαδημαϊκή πραγματικότητα. Αναφορικά τώρα, με τον ‘’εκφυλισμό’’ συνελεύσεων και την απαγόρευση κατάθεσης ψηφισμάτων, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε, ότι οι ακαδημαϊκοί χώροι δεν είναι πεδία για την επίδειξη/άσκηση στερουμένων ουσίας, ανεδαφικών και άκαιρων προτάσεων και τέλος, το καταστατικό διέπει τον τρόπο διεξαγωγής της συνέλευσης και αν πλειοψηφούσα παράταξη είναι το ‘’έτσι θέλω’’ λυπόμαστε για τις απόψεις τους.

3ο: Με ευχολόγια δεν άλλαξε ο κόσμος, αλλά η ρεαλιστική ανάλυση των πραγματικών δεδομένων και επίσης, όχι η επιβολή ουτοπιών. Πότε η γλώσσα της σκληρής πραγματικότητας δεν λοιδορήθηκε;; Γιατί δεν βλέπουμε, όμως σ’ αυτήν την δυσχερή κατάσταση να σας εμπιστεύονται ούτε οι φοιτητές ούτε ευρύτερα το εκλογικό σώμα, εφ’ όσον εκφράζεται διαυγώς τα συμφέροντά τους; Αλλά ξέρουμε είναι θύματα της καπιταλιστικής προπαγάνδας και δεν αντιλαμβάνονται τα πραγματικά τους ταξικά συμφέροντα. Σας βεβαιώνουμε, ότι και στα δικά σας εναλλακτικά συστήματα οι λίγοι εκμεταλλεύονταν τους πολλούς, με την επίκληση της σοσιαλιστικής δικαιοσύνης και της αταξικής κοινωνίας. Ουαί υμίν τοις φαρισαίοις υποκριταί.

4ο: Όσον αφορά τα θύματα του κομμουνισμού, ενδεικτικά αναφέρουμε τις σταλινικές εκκαθαρίσεις, τον Μεγάλο Λιμό στην Ουκρανία 1932-33, τα γκουλάγκ και τα εκατομμύρια θύματα του ‘’Μεγάλου Άλματος προς τα Εμπρός’’ και πολλά άλλα που θέλετε να αποκρύπτετε. Επιπροσθέτως σας επισημαίνουμε διευκρινιστικά, ότι η νίκη επί του φασισμού-ναζισμού ήταν μια συλλογική προσπάθεια των συμμάχων. Οι Δημοκρατίες δεν συμμάχησαν ποτέ με σύμφωνα τύπου Ρίμπεντροπ-Μολότοφ με τον Χίτλερ, όπως η Σοβιερική Ένωση το 1939. Πραγματικά αντιφατικό δεν είναι οι μέχρι πρότινος συν-διχοτόμοι της Ανατολικής Ευρώπης να είναι μετά άσπονδοι εχθροί;;
Και για μια ακόμα φορά η μη συμπαράταξη της ΔΑΠ με το προτεινόμενο ψήφισμα σας το μόνο που έχει ως αποτέλεσμα είναι η ποινικοποίηση των ιδεών. Αλλά βιάζεστε να δρέψετε τα εύσημα-δάφνες των μπροστάρηδων στην μάχη εναντίον του φασισμού. Και γιατί ένα ψήφισμα θα έπρεπε να προκαταβάλει τις δικαστικές αποφάσεις; Η Ιστορία νίκησε και αυτούς και εσάς. Ο μόνος δρόμος ήταν, είναι και θα είναι η Δημοκρατία.

5ο: Σχετικά με τις εξορίες της ΕΡΕ καλό θα ήταν να διαβάσουν την ιστορία της περιόδου και να δούν τι έκανε η κυβέρνηση του αειμνήστου Κ.Καραμανλή και να μην στέκονται σε αντιπαραγωγικές γενικεύσεις. Το στρογγύλεμα της αλήθειας δεν μπορεί να νομιμοποιεί τον επιδιωκόμενο κομματικό ιδεολογικό ηγεμονισμό.
Αυτά τα λίγα για τα περί των ορθών, δίκαιων θέσεων και αγώνων της ΚΝΕ και του σταλινικού τύπου ΚΚΕ και του τρόπου μονόπλευρης ανάγνωσης της Ιστορίας.

Γραφείο Τύπου ΟΝΝΕΔ Καστοριάς

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria