Τρίτη δολοφονία μπλόγκερ στο Μπαγκλαντές - OlaDeka

Τρίτη δολοφονία μπλόγκερ στο Μπαγκλαντές

Τρίτη δολοφονία μπλόγκερ στο Μπαγκλαντές

Τρίτη δολοφονία άθεου μπλόγκερ στην περιοχή του Μπαγκλαντές, Ντάκα από ομάδα μασκοφόρων με ματσέτες σε διάστημα λίγων μηνών από τις προηγούμενες

Ομάδα μασκοφόρων επιτέθηκε και σκότωσε άθεο μπλόγκερ στο Μπαγκλαντές, μία εβδομάδα μετά την ανάληψη ευθύνης από την Αλ Κάιντα για τη δολοφονία ενός άλλου μπλόγκερ του Αμερικανού Αβίτσιτ Ρόι στην ινδική υποήπειρο αλλά και τη δολοφονία του μπλόγκερ, Ουασικούρ Ραχμάν, που δολοφονήθηκε επίσης με ματσέτες στην

Ντάκα τέσσερις μήνες πριν.

O Ανάντα Μπιτζόι Ντας στο Μπανγκλαντές «κήρυσσε» τον ορθολογισμό και αντιμαχόταν τον θρησκευτικό φονταμενταλισμό σε μπλογκ του, αλλά έγινε ο τρίτος που βρήκε φρικτό θάνατο: Τέσσερις άγνωστοι τον έσφαξαν με ματσέτες.

«Μασκοφόροι σκότωσαν με ματσέτες τον Ανάντα Μπιζόι Ντας στο Σιχλέτ το πρωί. Μάθαμε ότι ήταν συγγραφέας» ανακοίνωσε την Τρίτη αξιωματικός της αστυνομίας.

Ο Ανάντα Μπιζόι Ντας έγραφε για το μπλογκ Μούκτο-Μόνα (Ελεύθερη Σκέψη), το οποίο είχε δημιουργήσει ο Αβίτζιτ Ρόι, ο σεκιουλαριστής αμερικανός μπλόγκερ που δολοφονήθηκε με τον ίδιο τρόπο τον Φεβρουάριο στη Ντάκα, δήλωσε ο Ιμραν Χ. Σάρκερ, πρόεδρος της Ενωσης Μπλόγκερ του Μπανγκλαντές.

«Είχε δεχθεί απειλές για τα κείμενά του κατά τους τελευταίους μήνες. Βρισκόταν στη λίστα των στόχων» δήλωσε φίλος του θύματος, αναφερόμενος στη λίστα των μπλόγκερ που παίρνουν θέση κατά του θρησκευτικού φονταμενταλισμού και έχουν καταρτίσει φονταμενταλιστές ισλαμιστές.

Εναν μήνα αργότερα, στις 29 Μαρτίου, άλλος ένας μπλόγκερ, ο Ουασικούρ Ραχμάν, δολοφονήθηκε επίσης με ματσέτες στην Ντάκα. Δύο σπουδαστές κορανικού σχολείου συνελήφθησαν ως ύποπτοι για τη δολοφονία.

 
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria