ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΤΑΣΙΟΥ ΩΣ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ - OlaDeka

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΤΑΣΙΟΥ ΩΣ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΤΑΣΙΟΥ ΩΣ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Ο Δήμαρχος Καστοριάς κ. Ανέστης Αγγελής σύμφωνα με την υπ αριθ. 120/15 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ανακήρυξε τον  ομότιμο καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κ. Θεοδόση Τάσιο που γεννήθηκε στην Καστοριά ως Επίτιμο Δημότη της Πόλεως της Καστοριάς,  για την εξέχουσα συμβολή του στην επιστήμη με το παγκοσμίως αναγνωρισμένο ερευνητικό του έργο, για τη διαπρεπή συνεισφορά του στην ανάδειξη φιλοσοφικών και κοινωνικών θεμάτων,

αποτυπωμένα της πολύπλευρης προσωπικότητας του, που ενσαρκώνει το αρχαίο Ελληνικό ιδεώδες στη σύγχρονη ζώσα πραγματικότητα.

Η πετυχημένη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της  περασμένης Παρασκευής στην κατάμεστη αίθουσα της ΕΔΗΚΑ ενώπιον του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παπαδόπουλου, του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Παπαδημητρίου, του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς κ. Αδαμόπουλου, της εκπαιδευτικής κοινότητας καθώς και πλήθους κόσμου.
 Την διοργάνωση της εκδήλωσης για την ομιλία του κ. Τάσιου με θέμα «Ανατομία του Παιδευτικού Ενεργήματος» είχε ο σύλλογος διδασκόντων του 1ου Λυκείου Καστοριάς , στα πλαίσια του εορτασμού των 100 χρόνων από την ίδρυση του ιστορικού Γυμνασίου Καστοριάς και στους οποίους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια.
Ο Δήμαρχος Καστοριάς μεταξύ άλλων ανέφερε: «Στην εικονική πραγματικότητα της τηλεοπτικής ασάφειας- σκοπιμότητας και υπερβολής, δύσκολα κανείς διακρίνει εκείνες τις προσωπικότητες που πράγματι αξίζουν έπαινο.
Για το βαθυστόχαστο της σκέψης του, την υπέρβαση της όποιας σκοπιμότητας, την αναζήτηση της ουσίας, του πραγματικού νοήματος της ζωής.
Και όταν η τριβή και ενασχόληση με τις θετικές επιστήμες γίνονται βατήρας γνώσης κρυστάλλινης και αυτή συνδέεται με φιλοσοφία για να παράγουν λόγο ΟΥΣΙΑΣ, οι αποδέκτες (όλοι εμείς δηλαδή) μένουν άφωνοι που δεν ήξεραν ότι έμαθαν.
Είναι τότε που γκρεμίζονται τείχη προσκολλήσεων και το πνεύμα αγκαλιάζει την πόλη (κατά την πλατωνική έννοια).
Και όταν αυτή η προσωπικότητα το πρώτο που λέει στο πλούσιο βιογραφικό του είναι η φράση: «Γεννήθηκα στην Καστοριά», η Καστοριά σαν ελάχιστο χρέος τον ΤΙΜΑ και του απονέμει τον τίτλο του επίτιμου Δημότη και αυτό το κάνει για έναν και μοναδικό λόγο. Για να πει ότι από τον ευλογημένο αυτό τόπο, ο Θεός, οι συμπαντικές δυνάμεις, η χάρις προσφέρουν εκείνα τα ερεθίσματα ώστε να δομούνται προσωπικότητες που το φως της γνώσης  σκορπά την Ελλάδα, πηγαίνει πάρα πέρα αλλά δεν ξεχνά την ΚΑΣΤΟΡΙΑ.
Ειδικά αυτούς τους καιρούς, ας μπολιασθεί  στις καρδιές όλων μας και ας είναι η ανταμοιβή μας να συνεχίσουμε, ξεπερνώντας τις σειρήνες των καιρών, για ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑ.
 Τιμούμε λοιπόν τον ΑΝΘΡΩΠΟ κ. Τάσιο με την ευχή και άλλες προσωπικότητες να ατενίσουν τον ήλιο της ΓΝΏΣΗΣ- ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ στην Καστοριά.»

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria