Καστοριά: Εκδήλωση μνήμης για την Άλωση της Πόλης (φωτογραφίες – βίντεο)

Αρχική » Διάφορα » Καστοριά: Εκδήλωση μνήμης για την Άλωση της Πόλης (φωτογραφίες – βίντεο)

Εκδήλωση μνήμης για την Άλωση της Βασιλίδος των πόλεων, της Κωνσταντινουπόλεως, πραγματοποίησε η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικάνορος Καστοριάς, την Τετάρτη 27 Μαΐου 2015.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα τελέσθηκε η Ακολουθία του Εσπερινού χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, ενώ ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση για τον τελευταίο Αυτοκράτορα του Βυζαντίου Κωνσταντίνο Παλαιολόγο και των συν αυτώ.

Στη συνέχεια, η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας «ο Άγιος Μηνάς» παρουσίασε ένα μουσικό πρόγραμμα με θρηνητικά άσματα υμνώντας την του Κωνσταντίνου πόλη με στόχο να θυμηθούμε και να μη λησμονήσουμε ποτέ την αποφράδα εκείνη ημέρα του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.

Να σημειώσουμε ότι, η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του ιερού Ναού του Αγίου Νικάνορος, με τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αρμονία», καθώς και της Ευξείνου Λέσχης Καστοριάς, οι οποίοι θα παρουσίαζαν παραδοσιακούς χορούς, αλλά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν κατέστει δυνατή.

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια