ΚΑΣΤΟΡΙΑ:Ανακοίνωση της OΠΑΚ για επιθέσεις αδέσποτων σε παιδιά

Αρχική » Διάφορα » ΚΑΣΤΟΡΙΑ:Ανακοίνωση της OΠΑΚ για επιθέσεις αδέσποτων σε παιδιά

ΚΑΣΤΟΡΙΑ:Ανακοίνωση της OΠΑΚ για επιθέσεις αδέσποτων σε παιδιά

Ομάδα Προστασίας Αδέσποτων Καστορίας: Επειδή πολλά ακούστηκαν με αφορμή την περισυλλογη των σκυλιων και την συμμετοχή μας σε αυτό θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι έχουν γίνει καταγγελίες για επιθέσεις από σκυλιά σε παιδάκια και όχι μόνο.

Σε τέτοιες περιπτώσεις ο νόμος ορίζει ότι τα ζώα που είναι ύποπτα για την επίθεση πρέπει να περισυλλεχθουν και να παρακολουθουντε από κτηνίατρο της κτηνιατρικής υπηρεσίας για 15 ημέρες.

Υπεύθυνος για την περισυλλογη είναι ο Δήμος και μόνο ο Δήμος. Ευθανασίες γίνονται Μόνο εάν το σκυλί είναι μολυσμένο από τον ιό της λυσσας ή εάν είναι επιθετικό. Αυτό το αποφασίζει η 5μελης επιτροπή.

Εκεί εμφανιζομαστε εμείς,η επιτροπή αποτελείται από δύο μέλη φιλοζωικων ομάδων, ένας από εμάς δηλαδή και ένας από τον φιλοζωικο σύλλογο Καστοριάς, ένας κτηνίατρος, ένας εκπαιδευτης και ένας υπάλληλος του Δήμου.

Τα ζώα που περισυλλεχθηκαν βρίσκονται στο καταφύγιο και είναι καλά. Είμαστε με τον Δήμο αφενός γιατί έτσι πρέπει να γίνει,αφετέρου γιατί θέλουμε όπως και εσείς να παρακολουθουμε και να είμαστε σίγουροι ότι όλα γίνονται όπως ορίζει ο νόμος. Γνωρίζουμε όλοι ότι μετά από καταγγελίες και παράπονα έρχονται οι μαζικές δολοφονίες με φολες.

Τα ζώα πρέπει να απομακρυνθουν από το κέντρο της πόλης για το καλό όλων. Αντίθετα με όσα υποστηρίζουν όσοι μας κατηγορούν προέχει η ασφάλεια όλων, ειδικά των μικρών παιδιών.

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια