Η NASA ψάχνει εξωγήινους! - OlaDeka

Η NASA ψάχνει εξωγήινους!

Η NASA ψάχνει εξωγήινους!

Οι επιστήμονές της δήλωσαν ότι το πολύ σε 20 χρόνια θα ανακαλύψουν ζωή στο σύμπαν, ίσως και στο ηλιακό μας σύστημα!

«Η αλήθεια βρίσκεται εκεί έξω!». Οι λάτρεις της τηλεοπτικής σειράς επιστημονικής φαντασίας «X-Files» σίγουρα θυμούνται αυτά τα λόγια, με τα οποία τελείωνε κάθε επεισόδιο. Οπως όλα δείχνουν, όμως, η συγκεκριμένη φράση σύντομα πιθανόν να αποτελεί πραγματικότητα, αφού οι επιστήμονες της NASA δήλωσαν ξεκάθαρα ότι μέσα στην επόμενη 20ετία θα έρθουμε σε επαφή με κάποιας μορφής εξωγήινη ζωή!

«Δεν μιλάμε για μικρά πράσινα ανθρωπάκια» δήλωσε η Ελεν Στόφαν, επιστημονική διευθύντρια της NASA, σε συνέδριο για το νερό του σύμπαντος, όπου ήταν καλεσμένη. «Το πιο πιθανό είναι να ανακαλύψουμε μονοκύτταρους οργανισμούς». Σύμφωνα με τη Στόφαν, μέσα στην επόμενη 10ετία θα έχουμε ισχυρές ενδείξεις ύπαρξης ζωής έξω από τη Γη, ενώ στα επόμενα 20 με 30 χρόνια θα έχουμε σαφείς αποδείξεις. «Ξέρουμε πού να ψάξουμε, ξέρουμε πώς να ψάξουμε» πρόσθεσε η επικεφαλής επιστήμονας της NASA. «Σε κάθε περίπτωση, έχουμε την τεχνολογία και βρισκόμαστε σε μια πορεία εφαρμογής της».

Στην ίδια εκδήλωση, ο προσωρινός διευθυντής Ηλιοφυσικής της NASA Τζέφρι Νιούμαρκ, αναφερόμενος στην εύρεση εξωγήινων, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «δεν μιλάμε για το ”αν”, μιλάμε για το ”πότε”».
Εξωγήινη ζωή θα μπορούσε να ανακαλυφθεί πρώτα στο δικό μας ηλιακό σύστημα. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, κάτω από την επιφάνεια της Ευρώπης και του Γανυμήδη, των δύο δορυφόρων του Δία, υπάρχουν κρυμμένοι απέραντοι ωκεανοί, όπως επίσης και στο φεγγάρι του Κρόνου, τον Εγκέλαδο. Ηδη η NASA προγραμματίζει μια αποστολή στην Ευρώπη, η οποία θα εκτοξευτεί το 2022 με κόστος 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Επίσης, σύμφωνα με τη Στόφαν, ενδείξεις μικροβιακής ζωής δεν αποκλείεται να εντοπιστούν στον Αρη, ο οποίος κάποτε πρέπει να διέθετε ωκεανούς. Εξάλλου, είναι πλέον γνωστό ότι το ρομπότ Curiosity της NASA ανακάλυψε εκεί πρόσφατα οργανικά μόρια, που είναι από τα βασικά υλικά της ζωής. Ωστόσο, η ανίχνευση ζωής είναι πολύ πιο δύσκολη από τον εντοπισμό κατοικήσιμων πλανητών. Σε αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει το διαστημικό τηλεσκόπιο «James Webb», το οποίο προγραμματίζεται να εκτοξευτεί το 2018.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria