IFF:Νέα στοιχεία παρουσιάζουν σημαντική ανάπτυξη για το παγκόσμιο εμπόριο γούνας. - OlaDeka

IFF:Νέα στοιχεία παρουσιάζουν σημαντική ανάπτυξη για το παγκόσμιο εμπόριο γούνας.

IFF:Νέα στοιχεία παρουσιάζουν σημαντική ανάπτυξη για το παγκόσμιο εμπόριο γούνας.

Νέα δεδομένα από τη Διεθνή Ομοσπονδία Γούνας (IFF),  δείχνουν τη συνεχιζόμενη παγκόσμια εμβέλεια της εκτροφής γουνοφόρων ζώων βιομηχανία.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι βιζόν, αλεπού, sable και τσιντσιλά παράγονται σε όλο τον κόσμο για να ικανοποιήσουν την αυξανόμενη ζήτηση από τη μόδα, το interior και άλλες χρήσεις.

Κατά την περίοδο 2013-14, 87,2 εκατομμύρια γούνες βιζόν παρήχθησαν παγκοσμίως, με συνολική αξία  3,7 δισ €*. Υπήρχαν επίσης 7,7εκ γουνών αλεπούδων με αξία άνω των  880€*.

Τα υψηλότερης αξίας δέρματα, προέρχονται από τους βασικούς οίκους δημοπρασιών με έδρα στη Δανία, τη Φινλανδία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά και τη Ρωσία.

Τα δεδομένα της IFF υπογραμμίζουν την αύξηση του μεγέθους και της αξίας του εμπορίου της γούνας, παρέχοντας απασχόληση σε πάνω από ένα εκατομμύριο εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο.

Αποκαλύπτει επίσης πως πολλές διαφορετικές χώρες  συμμετέχουν στην παραγωγή των διαφόρων τύπων της γούνας σε χρήση σε όλο τον κόσμο.

Αργεντινή και Βραζιλία συνεισφέρουν από μόνες τους το 42% της παγκόσμιας καλλιέργειας τσιντσιλά, ενώ το άλλο 58% προέρχεται από χώρες της Ευρώπης, όπως η Δανία, η Ουγγαρία και η Ρουμανία.

Επιπλέον, η Κίνα και η Φινλανδία ήταν μαζί υπεύθυνες για το 91% των σχεδόν 7,8 εκατ γουνοδερμάτων αλεπούς που παρήχθησαν σε παγκόσμιο επίπεδο το 2014.

Η Κίνα παρήγαγε επίσης 35 εκατομμύρια γούνες βιζόν το 2014, με άλλα 1,9 εκατομμύρια που προέρχονται από τη Ρωσία. Οι ΗΠΑ και ο Καναδάς μαζί παρήγαγαν 7,5 εκατ γούνες βιζόν αξίας 325 € *.

Στοιχεία από το ρωσικό οίκο δημοπρασιών Sojuzpushnina δείχνουν επιπλέον ότι, το 2013-14 Ρωσία διακινήθηκαν 2,6 γούνες  βιζόν, sable, αλεπού και κουνάβι.

Υπήρξε επίσης σημαντική ποσότητα από ​​παγίδευση αγρίων στη Βόρεια Αμερική, με περισσότερα από 30 είδη γούνας που παράγεται από ​​παγιδευτές από πληθυσμούς ζώων με αφθονία στις ΗΠΑ και τον Καναδά, κάτι το οποίο αποδεικνύει περαιτέρω τη δέσμευση της βιομηχανίας για βιώσιμη χρήση.

Ο Mark Oaten, Διευθύνων Σύμβουλος της IFF, δήλωσε: «Η γούνα αποτελεί μια παγκόσμια βιομηχανία ισχύος, με παροχή θέσεων εργασίας και οικονομική σταθερότητα των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Οι εκτροφείς γουνοφόρων ζώων τοποθετούν τις πρακτικές βέλτιστου βιοτικού επιπέδου για τα ζώα στην κορυφή της ατζέντας τους, όχι μόνο επειδή είναι είναι θέμα ηθικής, αλλά και γιατί τα υγιή ζώα παρέχουν την καλύτερη ποιότητα δερμάτων. Αυτός είναι ο λόγος που η IFF συνεχίζει να καθοδηγεί στα υψηλότερα πρότυπα καλής μεταχείρισης τα εκτροφεία γουνοφόρων ζώων σε όλο τον κόσμο.

«Η γούνα συνεχίζει επίσης να γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στις πασαρέλες και σε όλα τα υψηλού επίπέδου σημεία στον κόσμο, με τις σύγχρονες τεχνικές που επιτρέπουν στους σχεδιαστές να δημιουργήσουν γούνινα ενδύματα κατάλληλα για κάθε εποχή του χρόνου, με χρώμα, σχεδιασμό και συναρπαστικούς νέους τρόπους κατεργασίας. Η γούνα δεν είναι μόνο για τον βαρύ χειμώνα πια.

«Δεν είναι για όλους, και αυτή είναι η επιλογή τους. Αλλά για εκείνους που απολαμβάνουν και να εκτιμήσουν αυτό, αυτή η νέα έρευνα επισημαίνει ότι ο κλάδος πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο. “

* Εκτιμώμενη αξία που προκύπτει από τον πολλαπλασιασμό της ετήσιας παραγωγής με μέση τιμή ανά τομάρι.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria