Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Ενόψει της Νέας Αντιπυρικής Περιόδου - OlaDeka

Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Ενόψει της Νέας Αντιπυρικής Περιόδου

Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας  Ενόψει της Νέας Αντιπυρικής Περιόδου
Πραγματοποιήθηκε στις 31 Μαρτίου 2015  στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Π.Ε. Καστοριάς, με   θέμα: «Σχεδιασμός και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την Αντιμετώπιση Κινδύνων λόγω των Δασικών Πυρκαγιών».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Αδαμόπουλος κατά την έναρξη της σύσκεψης ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για τη συμμετοχή τους και τόνισε  τον απαραίτητο συντονισμό που πρέπει να υπάρχει μεταξύ  όλων των εμπλεκόμενων φορέων  για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Σημείωσε, ωστόσο, ότι τον πρώτο λόγο στη δράση αυτή έχει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, με την Περιφερειακή Ενότητα να  στέκεται αρωγός της, σε οτιδήποτε χρειαστεί.
Ειδικότερα, κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η κινητοποίηση όλων υπηρεσιών του Νομού που εμπλέκονται στο Σχέδιο της Αντιπυρικής Προστασίας με σκοπό την πρόληψη των πυρκαγιών στα δάση, τις δασικές εκτάσεις γενικότερα, καθώς και τις γεωργοκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στα διοικητικά όρια της ΠΕ Καστοριάς. Παράλληλα αναφέρθηκαν προβλήματα που εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια της περσινής περιόδου αλλά και προτάθηκαν ενέργειες για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των κινδύνων που ελλοχεύουν από τις πυρκαγιές, ενόψει της νέας θερινής περιόδου 2015.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμη ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Ηλίας Κάτανας, ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας  της Περιφέρειας  Ασλανίδης Πρόδρομος, ο Διοικητής του 15ου ΣΠ/ «XV ΜΠ» Φώτιος Γκίκας, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καστοριάς Δημήτρης Λαφαζάνης, ο υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς Θωμάς Νέστορας, ο Αερολιμενάρχης Καστοριάς Γιώργιος Δαρλαγιάννης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Παναγιώτης Κώττας, Αντιδήμαρχοι των τριών Δήμων με υπηρεσιακούς παράγοντες, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Δασών, υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ε Καστοριάς, ο 1ος κυνηγετικός σύλλογος  και εκπρόσωποι περιβαλλοντικών και  εθελοντικών οργανώσεων.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria